• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.05.2024

22:44

Zapad kidiše na prijateljstvo Srbije i Kine! Dve zemlje odlučno stoje protivno imperijalizmu Zapada! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Zapad kidiše na prijateljstvo Srbije i Kine! Dve zemlje odlučno stoje protivno imperijalizmu Zapada! (VIDEO)

Podeli vest

Protivljenje političkog vrha Zapadnih zemalja i njihovih satelita saradnji Kine i Srbije, analizirao je gost Glavnog dnevnika, uredinik Politke Žarko Rakić.

Uredinik Politke Žarko Rakić istakao je da demokratski Zapad govori kako Srbija živi u prošlosti, što je sa jedne strane nužno kako bi znala od koga šta može da očekuje. 

- Teraju nas da se odreknemo dela teritorije koju su nam oterali i bude vam drago kada vam neko ko ima slične probleme kao i vi pruži ruku, kao što je to Kina. Demokratski Zapad nam govori kako stalno živimo u prošlosti, a to je zapravo korisno, jer onda znamo od koga šta možemo da očekujemo i time nam ne žele dobro. Slanje 300 studenata u Kinu i otvaranje njihovog kulturnog centra u Beogradu i brojne investicije od strane Kine pomogle su Srbiji da se oporavi i krene putem ekonomskog uspona. Veliku Jugoslavije nisu voleli zbog politike nesvrstanosti i govorili nam da smo Trojanski konj istočnog bloka dok nesvrstane nisu gurnuli sa političke scene. Zato ne volim skup u Davosu, jer se govori u razvoju čovečanstva zato što oni koji hoće realizaciju svoje vizije ne mare za sudbinu malih država i naroda - rekao je Rakić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija