• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.04.2024

10:36

Palma zagrmeo: Opozicija sa Zapadom u udaru protiv Srbije, ali žive u zabludi ako misle da mogu da pobede Vučića! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Palma zagrmeo: Opozicija sa Zapadom u udaru protiv Srbije, ali žive u zabludi ako misle da mogu da pobede Vučića! (VIDEO)

Podeli vest

U Info jutru o glasanju u Savetu Evrope o prijemu tzv. Kosova, ali i o srpskoj opoziciji, govorio je lider stranke "Jedistvena Srbija" Dragan Marković Palma.

 Lider stranke "Jedistvena Srbija" Dragan Marković Palma ističe da NATO zemlje guraju tzv. Kosovo u Savet Evrope.

- Ja od kako znam za sebe bili su teški dani za Srbiju. Ova nepravda će biti savladana, jer mora da proradi zdrav razum i međunarodno pravo. Ne mogu da ubace u neku svetsku instituciju tzv. Kosovo, ali to podržavaju zemlje koje su bombardovale Srbiju u NATO agresiji - rekao je Marković.

Foto: Pedja Milosavljević

Dragan Marković Palma

Palma dodaje i da se opozicija priključila Zapadu u napadu i etiketiranju Republike Srbije i srpskog naroda.

- Mi moramo da koristimo za pomoć bivše ambasadore koji su već bili u Srbiji oni sigurno mogu da nam pomognu. Pojedinci govore da smo nacisti i da smo genocidni narod. Govore da smo počinili genocid u Srebrenici, ali opozicija svakog dana nešto novo izmišlja, od izbora preko genocida, pa svee do nezavisnosti tzv. Kosova. Opozicija živi u zabludi ako misli da može da pobedi Vučića i jasno je da nemaju nikakav plan i program - kazao je Palma.

SRBIJA OD MEĐUNARODNE ZAJEDNICE TRAŽI SAMO DA REALIZUJE DOKUMENTA KOJA JE SAMA PISALA I USVOJILA. SRBIJA ĆE SAVLADATI I OVE NEPRAVDE

- Srbija će savladati i ove nepravde koje nam se ovih dana dešavaju, a to su glasanje o prijemu takozvanog nezavisnog Kosova u Savetu Evrope i o Rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija. Velike sile ne poštuju međunarodno pravo i sve odluke se donose dizanjem ruku, a ne po međunarodnom pravu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić se dobro bore i daju sve od sebe da zaštite državne i nacionalne interese Srbije. Srbija traži od međunarodne zajednice da realizuje dokumenta čiji su tekst oni pisali, kao što su Rezolucija 1244, Dejtonski sporazum i Briselski sporazum. Poštujte dokumenta koje ste vi napisali i usvojili, ništa više od toga“, poručio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na TV Informer. „Srbija u Briselu ne pregovara sa Kurtijem, Srbija u Briselu pregovara sa SAD, Nemačkom, Francuskom i Velikom Britanijom, odnosno sa državama koje su bombardovale našu zemlju 1999. godine i koje na sve načine žele da opravdaju taj zločin nad našom zemljom i našim narodom. Ali oni moraju da znaju da Srbija nikada neće priznati takozvano nezavisno Kosovo. Kada vam neko nešto otme, to kad tad može da se vrati, ali kada nekome nešto poklonite onda je ta priča završena, a to se u slučaju Kosova i Metohije neće desiti. Ja nisam čuo da je neko iz opozicije u Srbiji rekao bilo koju reč na temu glasanja o prijemu takozvanog nezavisnog Kosova u Savetu Evrope ili o Rezoluciji o Srebrenici koja se priprema u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija, a nisu rekli zato što se radi o partijama koje su potpisale da je u Srebrenici bio genocid i zato što se radi o partijama koje bi priznale takozvano nezavisno Kosovo. I svaka čast Vuku Jeremiću, koga sada opozicija napada, što se ponudio da pomogne svojoj državi kada ima problem. To je opozicija. Ovi drugi iz opozicije umesto da brane svoju državu odlaze u Evropski parlament i lažu o Srbiji - izjavio je Marković.

ZA VREME DANAŠNJE VLASTI BEOGRAD SVAKE GODINE IZGLEDA SVE BOLJE I BOLJE, A ZA VREME KADA JE DANAŠNJA OPOZICIJA BILA VLAST BEOGRAD JE SVAKE GODINE IZGLEDAO SVE GORE I GORE

- Opredeljenje građana u Beogradu i u celoj Srbiji treba da budu dela, a ne priče. Za vreme aktuelne vlasti Srpske napredne stranke, SPS – a, Jedinstvene Srbije i drugih partija Beograd u poslednjih 10 - ak godina svake godine izgleda sve bolje i bolje, a za vreme partija bivših vlasti, koje danas čine opoziciju, Beograd je izgledao svake godine sve gore i gore. Danas ceo svet dolazi u Beograd. Kada sednete u neku baštu u Beogradu na vodi možete čuti od kineskog jezika do evropskih jezika. Ja, pre 10 – ak godina kada idem iz Jagodine i priđem Beogradu, trebalo mi je sat vremena od ulaska u Beograd do Skupštine Srbije, danas je to vreme od 5 do 10 minuta. Oni koji se bave politikom treba da se bave argumentima, a ne napadom na porodicu predsednika države i druge porodice, a to danas radi opozicija u Srbiji. Čak ni mafijaši na Siciliji nisu dirali porodice“, kazao je Dragan Marković Palma. Drugo, kada bi sada vlast rekla „evo svi lokalni izbori će biti 2. juna“, opozicija bi rekla „ne može 2. juna svi izbori neka bude septembra ili oktobra“. Opoziciji nijedan datum za izbore ne odgovara. Međutim ono što mora da se poštuje to je Ustav Srbije, a Ustav se nije poštovao kada je današnja opozicija bila vlast - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije .Marković je zamolio da dok gostuje ne bude na ekranu natpis „Srbi su nacisti“, inače to su reči Aide Ćorović koja je deo opozicionog miljea Srbije, rekavši „ako ja taj natpis treba da gledam pola sata u studiju dobijem vrtoglavicu“.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija