• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G

17.04.2024

13:15

Srbija ima još jednog predstavnika na Olimpijskim igrama u Parizu!

EPA

Ostali sportovi

Srbija ima još jednog predstavnika na Olimpijskim igrama u Parizu!

Podeli vest

Srpski strelac Lazar Kovačević juče je postao 82. član olimpijskog tima Srbije! On je u disciplini vazdušna puška deset metara osvojio zlatnu medalju na kvalifikacionom turniru u Rio de Žaneiru, pa će narednog leta predstavljati našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu!

Kovačević je treći srpski strelac sa vizom za Igre, nakon Zorane Arunović i Damira Mikeca. Podsetimo, najveći sportski događaj u 2024. godini biće održan od 26. jula do 11. avgusta u Parizu, a Kovačević će pokušati zajedno sa kolegama da se domogne neke od medalja.

"Reprezentativac Srbije u streljaštvu Lazar Kovačević je osvojenim prvim mestom na kvalifikacionom turniru u Rio de Žaneiru u disciplini vazušna puška deset metara obezbedio još jednu vizu za naš tim", stoji u objavi na sajtu Olimpijskog komiteta Srbije.

Foto: OKS

Lazar Kovačević

 

Na sajtu OKS (Olimpijski komitet Srbije), dakle, dodato je još jedno ime koje će nas predstavljati u prestonici Francuske. Što se tiče streljaštva, zasad na igre idu pomenuti Kovačević, Arunovićeva i Mikec, a tu su još bokseri Natalia Šadrina, Vakid Abasov i Sara Ćirković, atletičari Ivana Španović, Milica Gardašević, Angelina Topić, rvači Stevan Andrija Mićić, Hetik Cabolov, Mate Nemeš i Aleksandar Komarov.

Tu su još plivači Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Uroš Nikolić, tekvondistkinja Aleksandra Perišić, ženski i muški kajakaški četverac, muška i ženska košarkaška reprezentacija, reprezentacija Srbije u basketu 3x3, muške i ženske reprezentacije u biciklizmu, muška vaterpolo reprezentacija i ženska vaterpolo reprezentacija.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik Slaviša Lakićević za Informer: Oduzimanje vozila je pun pogodak
Uprava saobraćajne policije

Načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik Slaviša Lakićević za Informer: Oduzimanje vozila je pun pogodak

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

09:52

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija