• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.04.2024

09:07

Čuda u Miljkovom manastiru: ovde se mole studenti da polože ispite, nerotkinje da dobiju porod...

Večernje novosti

Vesti

Čuda u Miljkovom manastiru: ovde se mole studenti da polože ispite, nerotkinje da dobiju porod...

Podeli vest

Osim brojnih vernika, blagodeti, isceljenje i snagu molitve u Miljkovom manastiru sa Hramom Vavedenje Presvete Bogorice u Gložanu, osetila je i monahinja Mihaila, koja je u ovu svetinju došla 2011. godine da bi se, kako kaže, "odužila koliko bude mogla svim svecima, a naročito svetom Amvrosiju".

Njenom unuku Ivanu, koji je živeo u Norveškoj, nijedan lekar tri godine nije mogao da izleči ekceme po telu, niti da mu pomogne da progovori. Tragajući za lekom, Mihaila je obišla razne manastire u kojima se molila za ozdravljenje unuka.

Onda je naišla na tekst u kome se savetuje da se bolesniku pod glavu stavi zemlja sa groba Svete Ksenije. Kako je ona u Rusiji, Mihaila je uzela svetu zemlju sa groba oca Amvrosija, koji se nalazi u porti manastira Miljkovo, stavila je pod svoj jastuk i pomolila se da pomogne njenom unuku.

Te noći usnila je unuku i bolesnog unuka. Odjednom je začula nepoznat glas: "Bako, da li ste se vi molili da ja ozdravim?". Shvatila sam da je Ivan imao Božje proviđenje. Posle nekoliko dana ćerka joj je javila da je Ivan progovorio i da su ekcemi nestali, pišu Večernje novosti. 

Foto: Večernje novosti

Monahinja Mihaila (levo) i Igumanija Anastasja

 

- Dok se još nisam zamonašila, prijateljica mi se požalila da joj je dete dva meseca boravilo u bolnici "Laza Lazarević", ali da lekari nisu mogli da mu pomognu. I posle svih lekova, devojčica je kidala sve sa sebe i zaletala se da skače sa terase. Rekla sam joj da lek zatraži od Boga. Došla sam sa njima u Miljkovo. Rekli su joj da je dete "đavoimano". Odveli su je na grob oca Amvrosija i rekli da legne na njega. Majka je odobrila. Jedva smo naterali dete da ustane, jer je verovatno osetilo lakoću i toplinu. Potom su joj tri sveštenika čitala molitvu. Otac i deda su jedva uspevali da je zadrže, jer je pokušavala da sveštenicima izbije knjige iz ruku i otimala se. Imala je đavolsku snagu. Hvala Bogu, molitve su uslišene - priča monahinja Mihaila.

 

Čuda oca Amvrosija

Igumanija Anastasija, koja je došla u manastir sa ocem Nektarijem 2009. godine, počela je sa njim da seče šiblje motornom testerom.

Foto: Večernje novosti

Grob Svetog Amvrosija u manastiru Miljkovo

 

- Imala sam problem sa dva pršljena i kičma me strašno bolela. Noge su me same odvele na grob oca Amvrosija. Pitala sam ga kako ću da pevam tokom bdenija kada imam užasne bolove. Potom sam otišla na službu. Iako sam stajala tri sata, niti su me bolele noge nit' kičma - priča igumanija. 

 

 

Pored molitvi za isceljenje, mnogi dolaze u Miljkov manastir da bi se molili da polože ispite, da se udaju, da se zaposle, da dobiju porod.

Vernici koji posećuju mnoge manastire kažu da kada se vrate iz ove svetinje u kući danima vlada harmonija, a svi poslovi im idu "od ruke".

 

Foto: Večernje novosti

Jedinstvena ikona Majke Božje

 

Usrdne i iskrene molitve pred čudotvornom Ahtirskom ikonom Majke Božje, koju su doneli ruski monasi, ispunjavaju se veoma brzo, jer se na njoj umesto Bogomladenca nalazi raspeti Hristos, što joj daje posebnu čudotvornost, zato što Bogorodica istog momenta želju vernika predaje Isusu. Kako ne postoji molba koju Isus neće odmah ispuniti majci, želje verujućih se brzo ispunjavaju.

Zato je ova ikona jedna od više od 2.500 čudotvornih ikona Majke Božje na svetu, jedinstvena. Takođe, na njoj je Bogorodica bez marame, a na glavu joj je dodata srebrna kruna koju je manastiru poklonio čovek koga su lekari "otpisali", a koga su molitve velikoj čudotvornici izlečile.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set