• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2023

16:19

Srbija je na ovo čekala 11 godina! Đorđe zablistao i ostvario san! (VIDEO)

Masha Bandjur

Ostali sportovi

Srbija je na ovo čekala 11 godina! Đorđe zablistao i ostvario san! (VIDEO)

Podeli vest

Reprezentativac Srbije i član Karate kluba Zrenjanin, Đorđe Tešanović, ostvario je veliki uspeh osvajanjem bronzane medalje na 26. Svetskom seniorskom prvenstvu u karateu održanom u Budimpešti, a tim povodom bio je gost televizije Informer.

Srpski karatista Đorđe Tešanović (24) osvojio je bronzu na Svetskom šampionatu u prestonici Mađarske u teškoj kategoriji (+84kg), a nije krio zadovoljstvo zbog načina na koji je došao do odličja. On je ujedno i prvi karatista u konkurenciji muškaraca koji je doneo Srbiji medalju sa planetarne smotre nakon punih 11 godina.

- Vodio sam portiv Brazilca u meču za medalju, borio se o kraja, bio sam 200 odsto siguran da ću pobediti! Krenulo je sve u moju korist, vodio sam 4:1, ali je on preokrenuo za samo 20 sekundi i bilo je ubrzo 6:4 za njega! Na semaforu je stajalo 0,7 sekundi do kraja kada sam poentirao dok je bio na podu, a provera sudija mi je bio najduži minut u životu! Na kraju se sve isplatilo - poručio je Tešanović.

 

 

Đorđe je na putu do medalje u prvom kolu je pobedio takmičara iz Nemačke (2:1), a zatim je poražen u drugom kolu od takmičara iz Egipta, inače najbolje rangiranog borbaša na svetu (0:2). Ulaskom Egipćanina u finale, Đorđu se otvorila mogućnost za osvajanje medalje kroz repasaž.

Uvodna pobeda nad Ircem (2:0) nagovestila je dva fantastična meča i osvajanje bronzane medalje pobedama nad Kazahstancem (8:7) i pobedom u poslednjoj sekundi nad Brazilcem (7:6).

- Želim da se zahvalim našem proslavljenom šampionu Slobodanu Biteviću, selektoru Karate saveza Vojvodine koji je uložio mnogo da iz mene izvuče maksimum, potom mom karate klubu Zrenjanin, selektoru Peđi Stojadinovu, ali i mom dugogodišnjem treneru Ninku Vojnoviću uz kojeg sam naučio mnogo toga. Mnogo su mi pomogli i moji treneri iz Trening centra Tihomir Marjanović i Zlatko Novković i ponavljam, presrećan sam zbog ogromnog uspeha - poručio je između ostalog Đorđe Tešanović gostujući na TV Informer.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bivši napadač Zvezde preti šampionu! Došlo je vreme da TSC pobedi!
Fudbal

Bivši napadač Zvezde preti šampionu! Došlo je vreme da TSC pobedi!

Došlo je vreme da pobedimo Crvenu zvezdu, kaže za Informer fudbaler TSC-a Marko Rakonjac. Crveno-beli će u sredu (Arena 1 Premijum, 19.00) dočekati TSC u meču 8. kola Superlige Srbije, koji je trebalo da bude odigran još krajem septembra. Ipak, zbog obaveza crveno-belih u Ligi šampiona i izabranika Žarka Lazetića u Ligi Evrope, duel je odložen i zakazan za sutra.

31.10.2023

15:21

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija