• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. S.

11.04.2023

08:16

POTENCIJALNA MINA ZA DENVER U PRVOJ RUNDI DOIGRAVANJA! Legende ne sumnjaju u Jokića, Paspalj i Krstić kažu da su Nagetsi favoriti za titulu!

Tanjug/AP

NBA

POTENCIJALNA MINA ZA DENVER U PRVOJ RUNDI DOIGRAVANJA! Legende ne sumnjaju u Jokića, Paspalj i Krstić kažu da su Nagetsi favoriti za titulu!

Podeli vest

Ako Lejkersi u plej-inu na domaćem terenu izgube od Minesote, a potom savladaju boljeg iz duela između Oklahome i Nju Orleansa, gledaćemo duel Lebrona Džejmsa i Nikole Jokića u prvoj rundi Zapada.

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi skorom 53-29 obezbedili su prvo mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige i prednost domaćeg terena u plej-ofu, ali bi već na startu doigravanja mogli da nalete na minu u vidu Los Anđeles Lejkersa, predvođenih Lebronom Džejmsom.

Da bi se takav scenario dogodio, potrebno je da "jezerdžije" na startu plej-ina noćas (4.00) izgube od Minesote na svom terenu, a da potom savladaju boljeg iz duela između Oklahome i Nju Orleansa. U slučaju trijumfa Lejkersa protiv Timbervulfsa, Lebron i ekipa će na megdan Memfisu, a Denver će na startu doigravanja ugostiti Minesotu ili pobednika meča Oklahoma - Nju Orleans.

Poželjan protivnik

NBA PLEJ-OF

Istok
Milvoki - Majami/Atlanta/Toronto/Čikago
Boston - Majami/Atlanta
Filadelfija - Bruklin
Klivlend - Njujork
Zapad
Denver - LA Lejkers/Minesota/Toronto/Čikago
Memfis - LA Lejkers/Minesota
Sakramento - Golden Stejt
Finiks - LA Klipers

Denver bi za tim iz Los Anđelesa bio poželjniji protivnik, s obzirom na to da je u poslednjih deset mečeva upisao pet poraza i ne nalazi se u sjajnoj formi. S druge strane, Lejkersi bi bili najgori mogući rival za Denver jer su slavili u devet od poslednjih 11 utakmica regularnog dela sezone i u poslednja dva meseca imaju najbolju odbranu u NBA ligi.

Legenda jugoslovenske i srpske košarke Žarko Paspalj poručio je da je Denver favorit za titulu bez obzira na to ko će mu biti rivali u plej-ofu.

- Denver je favorit za titulu, igrao protiv Lejkersa ili Minesote. Jeste ovamo Lebron, ali neće biti lako za Jokića da se rve sa Taunsom i Goberom iz Minesote. Denver jeste pao u poslednjih mesec dana, ali razlog je to što trener Meloun traži igrače na koje može da računa za plej-of. To je potpuno drugačija košarka od one u regularnom delu sezone. Ako Denver želi da napravi iskorak ka NBA tituli, moraće da pobedi rivale poput Lejkersa i Finiksa na tom putu, a onda ih čekaju Boston ili Milvoki u velikom finalu - izjavio je Paspalj za Informer.

Foto: Starsportphoto

žarko Paspalj

NBA PLEJ-IN

Istok
Majami - Atlanta
* pobednik ide na Milvoki
Toronto - Čikago
* Pobednik ide na poraženog iz duela Majami-Atlanta, pa ako pobedi, biće rival Bostonu
Zapad
LA Lejkers - Minesota
* Pobednik ide na Memfis
Nju Orleans - Oklahoma
* Pobednik ide na poraženog iz duela LA Lejkers - Minesota, pa ako trijumfuje, biće rival Denveru

Kandidati za titulu

Bivši kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić istakao je da će Jokićev tim biti favorit u potencijalnom duelu sa Lejkersima.

- Lejkersi su se digli u finišu sezone, ali Denver igra konstantno dobro tokom čitave sezone. Mlađi su, deluje mi kao da su gladniji tim od Lejkersa. Jeste da je sa druge strane Lebron, koji igra sjajno i sa 38 godina, ali prednost dajem Denveru. Kandidati za titulu sa Zapada su Denver, Finiks i Golden Stejt, koji ne treba otpisivati - rekao je Krstić.
 

Bogdanović može
na Boston ili Milvoki

Košarkaši Atlante, čije boje brani srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović, gostovaće noćas (1.30) Majamiju i, ukoliko pobede na Floridi, biće rival Bostona na startu NBA plej-ofa. U suprotnom, moraće na megdan boljem iz duela Toronto-Čikago, pa ako slave u tom meču, igraće protiv Milvokija u prvoj rundi doigravanja.

Foto: Starsportphoto

Nenad Krstičić

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VELEOBRT! Amerikanac okrenuo leđa Nikoli Jokiću!
NBA

VELEOBRT! Amerikanac okrenuo leđa Nikoli Jokiću!

Džej Džej Redik, bivši NBA košarkaš, danas voditelj emisije "Starac i trojka" ("The Old Man and the Three"), pre nekoliko dana je hvalio Nikolu Jokića, a sad je javno podržao košarkaša Milvokija Janisa Adetokumba u MVP trci.

11.04.2023

07:05

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!
NIJE IM TREBALO

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!

Rusija je Australiji priredila krajnje neprijatno iznenađenje. Novinari iz Kine su podelili ove podatke. Ruska Federacija i Australija su veoma udaljene jedna od druge, a njihovi odnosi se teško mogu nazvati bliskim. Nedavno su svedene na minimum: australijska vlada je uvela ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije i nekoliko puta ih proširila. Međutim, Rusija ne bi bila svoja da nije našla način da se obračuna sa svojim protivnikom. Prema rečima kineskih novinara, pre izvesnog vremena Kanbera je počela da dobija alarmantne vesti, a ispostavilo se da je povezana sa Moskvom. Ovo je objavila publikacija Guanča.

29.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija