• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

20.06.2023

10:59 >> 11:02

ŠTA ĆE NA OVO REĆI NAVIJAČI? ZVEZDINA SVLAČIONICA NE PRIČA SRPSKI: Crveno-beli imaju čak 11 stranaca u timu

Starsportphoto/Reuters

Crvena zvezda

ŠTA ĆE NA OVO REĆI NAVIJAČI? ZVEZDINA SVLAČIONICA NE PRIČA SRPSKI: Crveno-beli imaju čak 11 stranaca u timu

Podeli vest

Nosioci igre u Crvenoj zvezdi naredne sezone biće stranci, koji u ekipi pokrivaju sve osim štoperskih pozicija.

U protekloj sezoni jedna od glavnih fora navijača Crvene zvezde bilo je prozivanje košarkaškog kluba Partizan zbog velikog broja stranaca. Tako su njihove igrače zvali "Kamerun", skandirali im i konstantno ih ismevali.

Imajući u vidu kako su pristalice crveno-belih gledale na pojavu velikog broja stranih igrača u kolektivu, pitanje je kako će u predstojećoj sezoni gledati na svlačionicu fudbalera Crvene zvezde. Situacija se promenila. Ekipa sa "Marakane" u sezoni pred nama vrveće od stranaca, a kako stvari stoje, imaće ih 11. Naravno, prelazni rok je tek počeo i može eventualno da se desi da neko ode ili  dođe, ali u suštini ceo jedan tim moći će da se sastavi od fudbalera sa inostranog govornog područja.

Foto: Starsportphoto

Gelor Kanga, Gabonac sa srpskim pasošem

Na "Marakani" su: desni bek Aleks Vigo, levi bek Irakli Azarov, vezisti Kings Kangva, Jegor Prucev i Gelor Kanga, krilni napadač Osman Bukari i napadač Piter Olajinka. Ugovor sa crveno-belima potpisali su i golman Omri Glacer i očekuje se da se uskoro pridruži crveno-belima. Na "Marakanu" će stići i vezista Edmund Ado, kao i napadači Žan Filip Kraso i Emanuel Late Lat.

Strogo gledano na pravila, olakšavajuća okolnost je što Kanga i Prucev imaju srpski pasoš, pa za Superligu mogu da prođu kao domači igrači. Pravilo je da samo četvorica stranaca mogu da igraju na domaćim utakmicama, čega se juče generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić i dotakao.

Foto: Starsportphoto©

- Nadam se da će se ljudi iz Saveza dozvati pameti i promeniti to pravilo, jer ništa ne postižu. Samo doprinose da raste cena srpskim igračima povratnicima. Jeftinije nam je da dovedemo stranca, nego našeg igrača iz inostranstva, a sve zbog ptavila o broju stranaca - ocenio je Terzić.

Uz to, trener Barak Bahar je takođe stranac i doveo je svoj stručni štab koji ne govori srpski. 

Ko će biti kapiten?

Nedostatak pravog domaćeg lidera u timu doveo je do toga da se ne nameće niko kao istinski lider, odnosno kapiten. Ukoliko bude konstantno igrao, to će sigurno biti Aleksandar Katai. Međutim, ako ne bude standardan u Ligi šampiona, nameće se da će to iskusni štoper Aleksandar Dragović ili Zvezdino dete Strahinja Eraković.

Sa druge strane, klub je napustio dosadašnji kapiten Milan Borjan, koji je u Zvezdi proveo šest sezona, kao i napadač Aleksandar Pešić, koji je na "Marakani" boravio u dva navrata. Sve ukupno, deluje kao da počinje nova epoha u Ljutice Bogdana.

Leta 2017. godine, Zvezda je bila praktično na novom početku. Posle izgubljene titule gradio se tim od kojeg je malo ko nešto očekivao. Doveden je trener Vladan ilojević koji u tom trenutku nije imao previše evropskog iskustva. Dovedena su Zvezdina deca Filip Stojković, Vujadin Savić, zatim Marko Gobeljić i mnogi drugi igrači koji nisu bili garancija velčikih uspeha. Ono što je njih krasilo bilo je neverovatno zajedništvo i poznavanje kluba. 

Toga sada nema. Igrači su namamljeni Ligom šampiona i ogrmonim platama. Nema dileme da će za srpske uslove biti klasa iznad svega što će Superliga moći da ponudi. Međutim, za elitno takmičenje u kojem caruju igrači poput Mbapea, Levandovskog, Bernarda Silve i njima sličnima jasno je da će Zvezdini prvotimci teško doći do izražaja. Može naravno da se desi neki "Milan Pavkov" i da dva gola Barseloni, Realu, Bajernu, ali to će pre biti izuzetak nego pravilo. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sedi1

pre 11 meseci

....ako daju rezultate ništa, ako ne SVAŠTA!!!!!!

KLASIČAN PRIMER G od G

pre 11 meseci

Новине Србске а писање усташко. ЗАКЉУЧАК: НЕ ОСВРЋИ СЕ НА СМРАД!!!

ZvonarPN

pre 11 meseci

Ko se sve bavi novinarstvom ! hahahahahahahahahahaha.....Pre svega, zna se da u Srpskoj ligi mogu samo 3 stranca da igraju, od 11 igraca, a to bi u kosarci vazilo maximalno 1 u petorci, jel tako ???? Pa bi morali da bezimo i da ne igramo domace prvenstvo kao neki u kosarci, jer NEMAJU DOVOLJAN BROJ DOMACIH IGRACA , cak i sa posrbeljenim kapitenom Panterom !!! hahahahahaahahahaahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahaahahahahahahaahahahahahaha

Janko Petrović

pre 11 meseci

Koliko gluposti,ovo je sunovrat Srpskog fudbala...eto budala kad umisli da je Amerikanac.. Pa jedno 30% navijača više neće dolaziti na stadion jer ludak Terzić nerazume šta je klub Crvena Zvezda..on je uvrtio da uzme lovu preko Zvezde..Koliko istine..LOPUŽA OSTAO LOPUŽA I PREVARANT...BIO I OSTAO!!!

Srđan

pre 11 meseci

Nije bitno da li pričaju serbski, francuski, engleski... bitno je da igraju NAJBOLJI i da postižu najbolje REZULTATE ⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija