• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/kyiv post/mediji/kurir

28.03.2024

10:40

(VIDEO) Ovde će biti sledeći teroristički napad?! Putinu Ukrajina najstrašnije zapretila: Čekamo da poprave, a onda...

Reuters, EPA Images

Vesti

(VIDEO) Ovde će biti sledeći teroristički napad?! Putinu Ukrajina najstrašnije zapretila: Čekamo da poprave, a onda...

Podeli vest

Ukrajinski vojni planeri veruju da je Kijev u ovom trenutku sposoban da napadne i uništi Kerčki most koji povezuje Krim pod ruskom okupacijom sa Ruskom Federacijom i od strateške je važnosti.

To je u intervjuu za nacionalnu ICTV kazao general-potpukovnik Vasil Maljuk, šef Službe bezbednosti Ukrajine (SBU).

- Železnički prevoz na tom mostu, koji je 8. oktobra 2022. teško oštećen u spektakularnom napadom kamionom punim eksploziva, nikada nije u potpunosti oporavljen, što sprečava kretanje vojnih teretnih vagona i tu vezu čini metom nižeg prioriteta. Kada oni (ruski radnici koji popravljaju most) ponovo osposobe njegove teretne kapacitete, onda ćemo im mi poslati, da tako kažem, još jednu "čestitku" - rekao je Maljuk.

Kijev post podseća da je SBU početkom 2023. pokrenuo kampanju napada na rusku Ratnu mornaricu robotizovanim čamcima-kamikazama napunjenim eksplozivom.

Navodi se da je u okviru nje do sada pogođeno 11 bojnih brodova Crnomorske flote koji su operisali u centralnom i zapadnom delu Crnog mora.

- Time je Moskva naterana da preostala plovila prebaci iz velike pomorske baze u Sevastopolju u druge baze na obali Rusije. Udari SBU mogu da dobace i do novih baza i oni će se nastaviti - naveo je Maljuk.

On je u istom intervjuu kazao da je "moguće" da špijunska agencija vlade u Kijevu sprovodi kampanju likvidacija u okviru koje je je ubijeno više od desetak ukrajinskih državljana saradnika Kremlja, uključujući i one koji su se nalazili duboko unutar Rusije.

Maljuk je ranije ove nedelje izjavio da će Ukrajina izvoditi još operacija u Rusiji, ali da će promeniti taktiku kako bi ostala "korak ispred" Rusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija