• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.04.2024

19:54

Uhapšen ruski zamenik ministra odbrane! Čitava država bruji o mitu koji je primao Ivanov! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Uhapšen ruski zamenik ministra odbrane! Čitava država bruji o mitu koji je primao Ivanov! (VIDEO)

Podeli vest

Čitava Rusija bruji o hapšenju Timura Ivanova, zamenika ministra odbrane Rusije. On je optužen za primanje mita. Na ovu temu u "Ratu uživo" govorili su pukovinik Velibor Stević i istoričar Saša Adamović. Uživo u program javio se i Hadži Bratislav Živković, kapetan garde VSRF.

Prof. dr Velibor Stević, pukovnik komentarisao je situaciju sa generalom Ivanovim.

Foto: Tanja Andric

Velibor Stević

-General Ivanov optužen je da je primao mito. Ja tamo često putujem pošto predajem na njihovom univerzitetu. To je bruka. Mene je kao oficira to pogodilo. Zamenik ministra odbrane je priveden, smenjen je. Ako je Prigožin pogrešio, Putin ga je opomenuo. Ruska federacija ovom čistkom neće da oslabe. Ivanov nije bio na takvom mestu da ima komandnu funkciju. On je obavljao neke funkcije snabdevanja i izgradnje. U vojsci komanduje načelnik generalštaba. Ovo je samo jedan mali putokaz onima koji prave smicalice da znaju šta ih čeka. Sad je prioritet da se reši specijalna vojna operacija u Ukrajini- rekao je Stević.

Istoričar Saša Adamović rekao je da svaka država na ovaj ili onaj način mora da se bori protiv korupcije.

Foto: Tanja Andric

Saša Adamović

-Ipak, treba da pravimo razliku između različitih korupcija. Onu na najnižem nivou je najteže iskoreniti, ali ona nosi najmanje štete državi. Kada se Putin obračunavao sa oligarsima u Rusiji, neki od njih su završili na robiji. To je vrsta korupcije kada na nelegalan način steknete neku naftnu kompaniju, a onda hoćete da je preprodate na primer Velikoj Britaniji. Ruska država ima resurse da sa tom vrstom korupcije izađe na kraj. Kad je počeo rat u Ukrajini pokazalo se da će Rusija iz ovog rata izaći ekonomski kao snažna i moćna  država, ali i država koja može da vodi dugoročni rat. Većina našeg naroda je proruski orjentisana, pa je svima žao što se nije završilo za tri dana. Kad krenete u takav sukob, imate više planova. Rusi su procenili šta je najveći problem u Ukrajini i kako mogu da je pobede. Centar je ukrajinska vojska, a ne Kijev. Ne Zelenski. Nikada nisu pokušali likvidaciju Zelenskog, nikada nisu pokušali da uđu u Kijev. Oni su već na početku bili spremni na dugotrajan rat i uništavanje ukrajinske sile, oružja i oruđa- rekao je Saša Adamović.

Hadži Bratislav Živković, kapetan garde VSRF javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju na frontu u Ukrajini.

Foto: Informer printscreen

Hadži Bratislav Živković

-Mnoge jedinice ukrajinske nalaze se na položajima po dve godine, što dovodi do dezertiranja. Od proleća Rusija uništava sve veze i sve mogućnosti da Ukrajina ima neku proizvodnju. Aktivno se uništavaju sve odbrane, čak i mašine koje prave odbranu. To nam govori da se spremaju za prodor na Harkov. Sad vidimo da su sve službe evakuisane iz grada Harkova, a ako i neke nisu, spremaju se za to. Drugi veoma važni grad koji je na uzvišenju je Očeretina iznad Avdejevke. Oni su rekli da pad Avdejevke nije važan, ali vidimo da je situacija u ukrajinskoj odbrani katastrofalna u tom delu. Svi smo svesni da bi bez američke pomoći ovaj rat bio završen do ove zime. Međutim, Amerikanci su dali tu pomoć, ali ta pomoć nije one vrste koja je bila dogovarana. 70% te pomoći ostalo je u Americi. Čak i da dobiju svo oružje, najveći problem je mobilizacija- rekao je Živković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

"Milioneri" idu u finale Lige šampiona! Borusija preživela prečke i stative PSŽ-a i boriće se za evropsku krunu! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

"Milioneri" idu u finale Lige šampiona! Borusija preživela prečke i stative PSŽ-a i boriće se za evropsku krunu! (FOTO/VIDEO)

Nemački velikan Borusija iz Dortmunda prvi je finalista Lige šampiona! Popularni "milioneri" večeras su savladali kao gosti Pariz Sen Žermen sa 1:0 (0:0) na "Parku Prinčeva" i sa ukupnih 2:0 plasirali su se u finale najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu, gde će im rival na londonskom "Vembliju" biti ili madridski Real ili minhenski Bajern!

07.05.2024

22:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija