• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

27.04.2024

00:22

Šteta! Olga servirala za pobedu, pa izgubila u Madridu

EPA Images

Tenis

Šteta! Olga servirala za pobedu, pa izgubila u Madridu

Podeli vest

Srpska teniserka Olga Danilović posle velike borbe eliminisana je u drugom kolu turnira u Madridu.

Ona je večeras bila na pragu velike senzacije i pobede nad 15. igračicom sveta Danijel Kolins, ali je Amerikanka na kraju slavila sa 4:6, 6:4, 7:6 (10:8). Meč na šljaci u španskoj prestonici trajalo je čak dva sata i 45 minuta. Trenutno 122. igračica na WTA listi je odigrala sjajno, ali joj je u ključnim trenucima nedostajala sigurnost. Ona je u drugom setu imala brejk prednosti, u trećem servirala za pobedu, potom je u taj-brejk spasila pet meč-lopti, ali na kraju nije uspela da prođe dalje. 

Foto: EPA Images

Olga Danilović

U uvodnim gemovima prvog seta nije bilo previše uzbuđenja, teniserke su bile sigurne na servisu, a onda je prva poklekla Amerikanka u petom gemu. Ipak, već u narednom kiks je napravila i Olga i prepustila gem rivalki. Tu nije bio kraj brejkovima, jer je naša teniserka ponovo u sedmom gemu uspešno napala servis protivnice za 4:3, što joj je bilo dovoljno da i osvoji prvi set. 

Psihološka prednost je bila na strani Danilovićeve koja je na startu drugog seta ekspresno povela sa 2:0. Delovalo je u tim trenucima da 122. igračica ima meč u svojim rukama. Međutim, Amerikanka je odbijala da podigne belu zastavicu, pa je svoju šansu dočekala u šestom gemu i iskoristila drugu brejk loptu i rezultatski se vratila u set. Trenutno 15. igračica sveta je iskoristila pad u igri naše teniserke i u desetom gemu napravila još jedan brejk i osvojila drugi set za 1:1. 

Foto: EPA Images

Danijel Kolins

U odlučujućem, trećem setu teniserke su bile sigurne na servisu, igrali su se kratki poeni, bez prilika za brejk sve do devetog, kada je stigla do brejk lopte i odmah je iskoristila. Daniloevićeva je imala servis gem za pobedu, ali je dozvolila protivnica da stigne do brejka i vrati meč u egal, pa je odluka o pobednici pala u taj-brejku. Ni tamo nije moglo bez drame, gubila je Olga sa 4:1,pa i 6:3, ali je uspela da spasi pet meč-lopti, ali ne i šestu koju je Kolins iskoristili i prošla dalje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Savan

pre 1 nedelju

Bravo Olga ,dugo nisam video tako borbenu koncetriranu i pametnu igru Olge,samo tako nastavi i više veruj u svoj servis

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija