• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

09.09.2021

19:59

Crna Gora OPET BEZ STIDA I SRAMA! Veselin Veljović OSLOBOĐEN optužbi - nema elemenata krivičnog dela!

Balkan

Crna Gora OPET BEZ STIDA I SRAMA! Veselin Veljović OSLOBOĐEN optužbi - nema elemenata krivičnog dela!

Podeli vest

Više državno tužilaštvo Crne Gore ocenilo je da u slučaju povodom navoda koje je savetnik crnogorskog predsednika i bivši direktor Uprave crnogorske policije Veselin Veljović izneo u autorskom tekstu u ''Pobjedi'' da nema elemenata krivičnog dela, rekla je danas portparolka tog tužilašta Lepa Medenica

Medenica je za CdM objasnila da je Više tužilaštvo samoinicijativno formiralo predmet nakon što je objavljen autorski tekst Veselina Veljovića i nakon ocene iskaza i prikupljenih dokaza odlučilo da nema elemenata krivičnog dela.

Veljović je 16. avgusta saslušan u VDT koje je preuzelo predmet izviđaja od podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva, zbog navoda iz autorskog teksta, da je - sveta dužnost i obaveza svakog pripadnika sektora bezbednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih Cetinjana i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budu zajedno u prestonici - rečeno je.

- Urgentno i preuranjeno i da ga doživljava kao "političko trućanje i nepoznavanje činjenica - rekao je Veljović nakon saslušanja.


On je pomenuo da su njegovi tekstovi "stav slobodnog građanina" i da nikad nisu bili potpisani s funkcije savetnika za bezbednost predsednika Ðukanovića.

 

Foto: In4s

Ranije danas, tročlano veće Osnovnog suda na Cetinju je kao neosnovanu odbilo žalbu cetinjskog Osnovnog državnog tužilaštva i odlučilo da Veselin Veljović neće ići u istražni zatvor u slučaju po drugoj optužbi - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Veće je, prenose podgoričke ''Vijesti'', ocenilo da nisu ispunjeni uslovi da se doskorašnjem direktoru Uprave policije odredi pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, jer okolnosti u žalbi, niti one koje proizilaze iz spisa predmeta, ne ukazuju na tu mogućnost.

 

Foto: in4s.net

Tročlano veće suda imalo je rok od 48 sati da odluči o žalbi Tužilaštva, podnetoj 7. septembra.

ODT Cetinje sumnjiči Veljovića da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crni

pre 2 godine

Ko kaze da je oslobodjen u usta vas lazljiva jebemo svi iz Cg?! Pustile su ga Milove sudije da se balrani sa slobode a nije odlobodjen jebo vam Velja Nevolja mater onom vasem pederu i onoj lezbejki.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija