• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

16.04.2024

09:58

Belivuk i Miljković se osećali kao kod kuće nakon ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru: "Ne brinite, ovo je sigurna zemlja

Masha Bandjur, Miloš Rafailović

Vesti

Belivuk i Miljković se osećali kao kod kuće nakon ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru: "Ne brinite, ovo je sigurna zemlja

Podeli vest

Nakon što je pomogao da legalno uđu u Crnu Goru, bivši crnogorski agent Petar Lazović družio se, slavio i kovao kriminalne planove sa beogradskom “braćom” Veljkom Belivukom i Marko Miljkovićem, a onda ih i ispratio porukama zahvalnosti - uz obećanje da su u Crnoj Gori bezbedni.

- Bezbedni ste, možete da putujete. Ovo je bezbedna zemlja. Hvala što ste putovali SBPOK-om - šalje Lazović putem Skaja 22. januara 2021. godine, nešto posle šest sati ujutru.

To čini kako bi kolegama iz kavačkog klana u cik zore telefonski raportirao o hapšenju škaljaraca koji su planirali da na tivatskom aerodromu likvidiraju plaćenike Radoja Zvicera iz Beograda.

Foto: shutterstock/Informer/Tanjug

 

 

Bili na crnoj listi, Lazović napravio grupu

Belivuk i Miljković bili su na crnoj listi crnogorskih bezbednosnih službi, a onda je sa njihovih imena skinuta zabrana.

Zbog toga su, između ostalog, proteklog vikenda lišeni slobode nekadašnji pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore i otac Petra Lazovića - Zoran Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Lazovića terete da je formirao kriminalnu organizaciju i da je vrbovao Katnića, koji je potom radio po njegovim instrukcijama.

Katnić je potom, tvrde iz SDT-a, izdavao naloge ranije uhapšenom tužiocu Saši Čađenoviću kako da postupa u određenim predmetima.

Stariji Lazović i Katnić, krajem januara te godine saopštili su novinarima da su Belivuk i Miljković bili pod danonoćnim nadzorom službi i da su i oni i njihovi domaćioni odmah po dolasku u državu privedeni na informativni razgovor u kotorsku policiju, gde su tražili razloge njihovog dolaska.

Foto: ATA Images, Foto: Dejan Živančević/Instagram printscreen/MUP Printscreen

 

 

Lazović se družio sa Beograđanima

Dok su ti čelnici policije i tužilaštva uveravali građane da nemaju razloga za brigu, Petar Lazović i nekoliko njegovih kolega iz policije drugovali su sa vođama kavačkog klana i njihovim kolegama iz Srbije.

Tada i kuju plan kako da namame suparničku kriminalnu ekipu da krene u oružani napad na te Beograđane, namerno šireći informacije o njihovom dolasku u Crnu Goru.

Ekipa dogovara kako jasno da stave do znanja škaljarcima plan kretanja Belivuka i Miljkovića, pa te podatke prenose policajcu kojeg sumnjiče da radi za njih, ali i putem krtice u toj kriminalnoj grupi.

Iz komunikacije sa Skaj aplikacije, proizilazi da im je glavna meta tada apsolutni vođa škaljarskog kriminalnog klana Jovan Vukotić, kojeg pokušavaju da se “reše” na bilo koji način - likvidacijom ili zatvorom.

- Sve ovo radimo da Klempu (Vukotiću) kucamo na kapiju. Kunem ti se u oba Z da sam mu namirisao dve sudbine - jedna tvorza, druga zbogom Bosna - piše Lazović u grupi sa Beograđanima, Zvicerom i Milovićem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!
NIJE IM TREBALO

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!

Rusija je Australiji priredila krajnje neprijatno iznenađenje. Novinari iz Kine su podelili ove podatke. Ruska Federacija i Australija su veoma udaljene jedna od druge, a njihovi odnosi se teško mogu nazvati bliskim. Nedavno su svedene na minimum: australijska vlada je uvela ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije i nekoliko puta ih proširila. Međutim, Rusija ne bi bila svoja da nije našla način da se obračuna sa svojim protivnikom. Prema rečima kineskih novinara, pre izvesnog vremena Kanbera je počela da dobija alarmantne vesti, a ispostavilo se da je povezana sa Moskvom. Ovo je objavila publikacija Guanča.

29.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija