• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24sata

06.11.2023

08:57

Jagodinski žestoki momak izrešetan ispred "Četničke kafane"! Ubica ga čekao u žbunju, sasuo iz njega ceo šaržer iz automatske puške (VIDEO)

Printscreen /You Tube/Rudar 7

Vesti

Jagodinski žestoki momak izrešetan ispred "Četničke kafane"! Ubica ga čekao u žbunju, sasuo iz njega ceo šaržer iz automatske puške (VIDEO)

Podeli vest

Ivan Jovanović (45), poznatiji kao Ivča Plavi, likvidiran je 7 novembra 2016 godine hicima iz automatske puške u "sačekuši" kod "Četničke kafane" u Jagodini.

Ubica, sa kapuljačom na glavi, krio se u žbunju blizu kafane u kojoj je Jovanović sedeo sa društvom. Ova likvidacija do danas nije rasvetljena.

Kako je pokazala istraga, ubica je čekao pogodan trenutak i prišao kombiju u trenutku kada su trojica prijatelja ulazila u njega i sasuo ceo šaržer u telo Ivana Jovanovića, a zatim je ušao u drugi automobil, koji je dovezao njegov saučesnik, i pobegao.

Automobil je kasnije pronađen zapaljen u šljunkari kod Svilajnca.

Od deset metaka koji su ispaljeni iz automatskog oružja, osam su pronađena u grudima Jovanovića. Preostala dva metka ispaljeno je u levo rame Saše Petrovića i desnu nogu Jovana Jovanovića, sa kojima je Jovanović prethodno sedeo u kafani.

Reč je, inače, o Ivanovom nerazdvojnom drugu Saši i Ivanovom bratancu Jovanu.

Njih trojica su mirno pila piće, a pred kraj radnog vremena su izašli iz lokala i uputili se prema kombiju. Tada je iz žbunja iskočio ubica sa kapuljačom i "kalašnjikovim" u rukama. Jovanović je pogođen direktno u srce i na mestu je ostao mrtav.

Ubici očigledno nije zadrhtala ruka kad je tako precizno pucao u srce žrtve da bi bio siguran da je egzekucija uspela. Ako je ispaljeno deset hitaca, koliko je čaura i pronađeno, i nema tragova po kombiju u kojem je pucano na Ivana, ubica je bio neverovatno precizan.

Sumnjalo se da je Jovanović likvidiran zbog neraščišćenih računa u kriminalnim poslovima, a njegovo ime se pominjalo u mnogim nezakonitim aktivnostima. On je inače tri godine pre ubistva promenio prezime u Momirović što je praksa ljudi iz kriminalnog miljea.

Ivan Jovanović potiče iz ugledne jagodinske porodice, ali je još kao mladić prešao na drugu stranu zakona i počeo je da zapada u probleme.

- Pre dve decenije bacio je bombu na kafić "Tropiko" u Jagodini, a od devedesetih je u gradu poznat po motorima i kao žestoki momak. Imao je krcat dosije. Hapšen više od 15 puta i to zbog trgovine drogom, nelegalnim oružjem, zbog iznuda, nanošenja teških telesnih povreda, napada na policajca, nasilja u porodici - otkrio je tada izvor medija iz policije.

Likvidacija je bila profesionalna, a do danas nije otkriveno ko stoji iza zločina u Jagodini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija