• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/24.sedam

13.07.2023

22:10

Šta povezuje Legiju, Uroša Mišića i Milićeva? Pokušali da se sakriju iza novog imena, ali džaba!

Tanjug/Informer

Vesti

Šta povezuje Legiju, Uroša Mišića i Milićeva? Pokušali da se sakriju iza novog imena, ali džaba!

Podeli vest

Mnogobrojni srpski kriminalci i bezbednosno interesantne osobe odlučili su se za promenu imena i prezimena kako bi policiji zavarali trag, a među njima su Uroš Mišić, Milorad Ulemek Legija, Marko Milićev, Jasmina Antonijević...

Osuđivani huligan i kriminalac Uroš Mišić, široj javnosti poznat po pokušaju ubistva žandarma Nebojše Trajkovića, priveden je u velikoj akciji hapšenja Darka Šarića 14. aprila prošle godine. Mišić je u međuvremenu promenio svoje prezime i sada je Uroš Radovanović.

U pitanju je osoba koja ima poduži krivični dosije. On je u više navrata hapšen i iza sebe ima i jednu osuđujuću presudu. Mišić je najpre osuđen na 10 godina zatvora zbog napada na žandarma Trajkovića, 2. decembra 2007. tokom utakmice Crvena Zvezda - Hajduk, kada mu je zapaljenu baklju stavio u usta.

Njemu je, posle ponovljenog suđenja, kazna umanjena na pet i po godina,. Potom mu je, primenom Zakona o amnestiji, kazna dodatno smanjena za još trećinu pa se Mišić ponovo obreo na slobodi 2012.

Foto: STARSPORT

Stravični napad na žandarma tokom utakmice

Nekadašnji komandant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija, posle bekstva iz Legije stranaca, oženio se kanadskom novinarkom srpskog porekla Majom Luković i uzeo njeno prezime. Kasnije je, posle razvoda, vratio svoje porodično prezime.

Osuđen je na maksimalne zatvorske kazne zbog atentata na premijera Zorana Đindića, za zločine "zemunskog klana", saučesništvo u četvorostrukom ubistvu na Ibarskoj magistrali, kao i za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi.

Crna Jasmina ubila dva momka

Jasmina Antonijević, poznata i kao Crna Jasmina i Cica Ubica, nije se udala ali je prezime promenila u Cvetković. Prezime je promenila posle izlaska iz zatvora u kome je provela šest godina zbog ubistva dečka Aleksandra Paunovića, zvanog Mali Paun, sa kojim se verila četiri dana ranije.

Mali Paun, međutim, nije jedina njena žrtva. Ubila je i svog dečka Milana Tomovića 2014. Crna Jasmina je trenutno iza rešetaka, jer je Viši sud u Beogradu osudio na 13 godina zatvora zbog ubistva Tomovića. Na slobodu će izaći 2027. 

Foto: printscreen

Jasmina Antonijević na slobodi 2027.

 

Marko Milićev, koji je 25. juna 2014. na Brankovom mostu kolima udario i ubio Luku Jovanovića i za to bio osuđen na četiri i po godine zatvora, promenio je prezime i pored svih zakonskih zabrana.

Milićev, koji se prethodno prezivao Marković, uzeo je ženino prezime kako bi slobodno mogao da se kreće po zemljama Evropske unije. On je prethodno u zatvoru u Srbiji proveo više ood tri i po godine za pokušaj ubistva, a u Nemačkoj još dve godine i tri meseca.

Jagodinac Ivan Jovanović, zvani Ivica Plavi, koji je ubijen 9. novembra 2016. godine u sačekuši u rodnom gradu, promenio je prezime tri godine ranije. Novi identitet bio mu je Ivan Momirović, a pod starim imenom hapšen je zbog trgovine drogom, iznuda, nasilja u porodici, napada na policajce.

Preživeo eksploziju, ali ne i metak

Nišlija Aleksandar Anđelković, poznat kao Saško Ludak, ubijen je 26. juna 2017. zajedno sa prijateljem Žarkom Savićem Ćentom, u pucnjavi ispred kafea "Pandora" u Nišu. Na njih je nepoznati napadač ispalio nekoliko hitaca, a pretpostavlja se da je meta bio Ludak, dok je Ćenta kolateralna šteta.

Pre toga preživeo je eksploziju svog automobila, pa je bio rešio da promeni prezime. Postao je Aleksandar Barjaktarević, ali mu ni to nije sačuvalo život.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija