• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

25.04.2024

22:31

PAO uzvratio udarac! Makabi razbijen u Atini, rekord Slukasa

EPA Images

Košarka

PAO uzvratio udarac! Makabi razbijen u Atini, rekord Slukasa

Podeli vest

Košarkaši Panatinaikosa večeras su na svom terenu savladali Makabi iz Tel Aviva sa 95:79 u drugom meču plej-ofa Evrolige i tako izjednačili na 1:1 u seriji.

Izraelski tim je pre dva dana šokirao "zelene" i usred Atine slavio sa 91:87, a sada je domaćin uzvratio udarac. Grčki tim je do pobede predvodio Kostas Slukas i to sa rekordnih 29 poena, a pratio ga je bivši košarkaš Partizana Janis Papapetru sa 15. 

Dvocifreni su bili i Dinos Mitoglu sa 14 i Matijas Lesor sa 11 poena. U redovima ponosa Izraela istakao se Lorenco Braun sa 18 poena, dok su  Antonius Klivlend i Džejk Koen ubacili po 12.

Za razliku od prve utakmice u kojoj je Panatinaikos bio bolji tokom većeg dela meča i na kraju izgubio, sada su se uloge zamenile. 

Makabi je odlično ušao u utakmicu, diktirao je ritam i prvu četvrtinu rešio u svoju korist - 28:20. Održavali su gosti iz Tel Aviva prednost sve do pred odlazak na odmor, kada se ekipa Ergina Atamana probudila i režirala nestvarnu seriju od 16:1 i na poluvreme otišla sa prednošću od 51:39. 

Foto: EPA Images

 

Po povratku na teren Makabi se nije predavao, iako su "zeleni" u jednom trenutku imali i plus 18, oni su poslednjoj četvrtini uspeli da serijom poena priđu na samo minus tri (71:68). Ipak, tada je usledila rafalna paljba Panatinaikosa. Na krilima raspucanih Slukasa, Papapetrua i Lesora domaći su kreirali seriju od 13:2 i time rešile sve dileme oko pobednika. 

Naredni meč na programu je u utorak, 30. aprila, a domaćin će biti Makabi koji zbog rata u Izraelu igra u Beogradskoj areni. Četvrtfinalna serija plej-ofa Evroliga igra se na tri pobede. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija