• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.05.2024

12:03

Gradonačelnik Novog Sada i nosilac liste SNS govore o Vaskrsu: Ovo su uspomene koje ih vezuju za praznične dane

Dnevnik.rs

Politika

Gradonačelnik Novog Sada i nosilac liste SNS govore o Vaskrsu: Ovo su uspomene koje ih vezuju za praznične dane

Podeli vest

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i nosilac liste SNS za novosadske izbore prof. dr Vesna Turkulov proslaviće Vaskršnje praznike sa svojim porodicama, u znaku jedinstva. Za novosadski Dnevnik otkrivaju koje ih uspomene vezuju za ove praznične dane.

Prvi čovek Novog Sada kaže da veliki hrišćanski praznik dan na koji se svetkuje radost i bogatstvo života.

- Setimo se i pouke o požrtvovanju, iskupljenju i silini vere, koja je uvek spremna na praštanje, duhovni preobražaj i okupljanje oko najviših vrednosti koje nas i čine ljudima, a koje Uskrs na uzvišeni način simbolizuje - ističe Đurić i dodaje:

- Zajedništvo, ljubav i slogu osećam svakog Uskrsa. Ljubav, mir i sloboda predstavljaju najuzvišenije ljudske vrednosti na koje i Uskrs skreće pažnju, I građanima zaista želim da praznik provedu u blagostanju sa svojim najbližima. Zato i danas, kao i uvek kroz vekove, upravo iz ove neprolazne poruke ljubavi i nade, svi treba da crpimo mudrost i snagu za vremena buduća, u kojima će nam jedini cilj biti dobrobit svih, sloga i mir".

- Nije politika pobeda, već dužnost izabranih da služe građanima, prethodnih 12 godina smo pokazali šta znači služiti građanima, stalno osluškivati njihove potrebe i rešavati njihove probleme. Ne postoji važniji posao od borbe za bolji život naših građanja, za bolje sutra. Za to imamo i znanje i snagu i spremnost. Krenulo smo iz „debelog minusa", ostavljen nam je prazan budžet, prazne industrijske zone, loša infrastruktura, dvoci- freni procenat nepaoslenih. Uspeli smo da izvučeni Novi Sad iz spirale siromaštva i idemo dalje, jer možemo da ga učinimo još boljim mestom za život. Neka radost života bude nepresušno nadahnuće da, u vremenu velikih izazova složno i zajednički radimo, snažeći najveće ljudske vrednosti mira, praštanja i tolerancije, gradeći mostove međusobnog poverenja i razumevanja, kako bi zajednički doprineli opštem napretku - rekao je gradonačelnik Srpske Atine.

Foto: Dnevnik.rs

 

 

Prof. dr Vesna Turkulov, žena koja se od kad je položila Hipokratovu zakletvu bezrezervno bori za živote i zdravlje svojih pacijenata, kaže da energiju crpi iz ljubavi koju svakodnevno oseća i deli sa svojim bližnjima. Upravo sa njima i provodi najveće hrišćanske praznike Božić, dan Hristovog rođenja, kao najznačajniji i najradosniji, i Hristovo vaskrsenje koje predstavlja dokaz da se život rađa posle smrti, i pobeda je nad smrću, kroz žrtvovanje i patnju. Otkriva nam da se na Vaskrs, praznik radosti, ljubavi i sloge, okuplja sa svojom porodicom, u znak jedinstva.

- Ove godine, kao i svih prethodnih, nakon Liturgije, proslaviću ga u krugu porodice - moje, sestre i njene prodice i roditelja, uz bogatu trpezu i radosno druženje- kaže prof. dr Vesna Turkulov. Profesorka Turkulov, inače uvek i svugde rado viđena Novosađanka jer, kako kažu njeni sugrađani, mnoge od njih je lečila, još više njih izlečila i vratila sa same ivice života tokom perioda korona virusa. Optimizam uliva svojim osmehom i zvonkim glasom, po čemu je prepoznatljiva, i optimistična je kada je njena nova uloga u pitanju - politička borba za svoj grad, za dobro Novosađana, za još bolje sutra. Odmah nakon Vaskršnjih praznika o tome će, svakog slobodnog trenutka, razgovarati sa svojim sugrađanima:

- Ja to doživljavam kao veliki izazov, ali i obavezu prema mojoj zemlji i mom gradu, želim da dam najbolje od sebe, da pokažem mojim komšijama i mojim sugrađanima da smo spremni da radimo najbolje za sve njih, da im sutra bude još bolje, da sutra živimo bolje nego danas - istakla je prof.dr Turkulov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Stojić kao Nikola Jokić! Prespavao Piksijev spisak!
EURO 2024

Stojić kao Nikola Jokić! Prespavao Piksijev spisak!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković saopštio je preliminarni spisak od 35 igrača koji su kandidati za put na Evropsko prvenstvo! Polako pristižu i prve reakcije sa raznih strana na spisak koji je doneo neka iznenađenja!

18.05.2024

16:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12