• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2024

22:10

Tonu društva gde su izgubljene porodične vrednosti! Podjednako ću voditi računa i o samohranim očevima i o majkama! (VIDEO)

Maša Banđur

Live TV

Tonu društva gde su izgubljene porodične vrednosti! Podjednako ću voditi računa i o samohranim očevima i o majkama! (VIDEO)

Podeli vest

Gost emisije "Info veče" na Informer TV bila je Milica Đurđević Stamenkovski, ministar za brigu o porodici i demografiju. Ona je pričala o značaju porodice i važnosti porodičnih vrednosti za zdravo i stabilno društvo.

Đurđević Stamenkovski poručuje da joj je čast što će služiti svom narodu i da će u praksi primeniti sve ono za šta se dosad zalagala.

- Čast mi je što mogu da služim svojoj otadžbini i svom narodu. Najveći neprijatelj koji vreba naš narod je bela kuga. Biološki opstanak mora biti nacionalni interes. Nastojaću da u praksi primenim sve ono za šta sam se zalagala. Društva gde su izgubljene porodične vrednosti, tonu. Često se govori o tome da će Srbija biti sledeća na udaru onih koji hoće da zamene majku i oca sa pojmovima roditelj jedan i dva. Podjednako ću voditi računa o samohranim očevima, kao i o samohranim majkama. Tek za deset godina će se osetiti da li smo mi nešto učinili da povećamo natalitet u Srbiji. Ovaj resor se na taj način razlikuje od drugih. Moj suprug je meni velika podrška. On je razumeo da je moj život drugačiji od neke svakodnevnice. Korov se širi kada se ne borite. Tako je i u životu i u politici - rekla je Đurđević Stamenkovski.

Foto: Masha Bandjur

Milica Đurđević Stamenkovski

Ona dodaje da, poučena svojim iskustvom, pomaže svim ljudima koji imaju problema sa potomstvom.

- Ljudi treba da znaju da je život nešto čija vrednost ne može da se izmeri. Kad god nam se desi neka nesreća, mi spoznamo njegovu vrednost. Za mene je borba za potomstvo bila velika lekcija. Srećna sam što sam je savladala i dobila dvoje dece, dva sina. Zaista se trudim da svima izađem u susret i da svoje iskustvo podelim sa njima. Pomažući prijateljima, čekamo već prinove. Za mene ne postoji jedna Milica za javost, a druga za kuću. Svi smo to što jesmo. Neki to žele da pokažu, neki ne. Ne smatram da je pokazivanje emocija slabost - navodi Đurđević Stamenkovski.

Foto: Masha Bandjur

Milica Đurđević Stamenkovski

Ministarka je istakla važnost Republike Srpske i Kosmeta za Srbiju i srpski narod.

Većinska i pristojna Srbija je apsolutno osudila izjave Dinka Gruhonjića. Sve su to važne stvari. To je udar na naš duhovni imunitet, a kad ga jedno društvo nema, ono je lak plen. Republika Srpska i Kosmet su dva plućna krila srpskog nacionalnog bića. Najveći broj naših velikana je rođen s te strane Drine, kada govorimo o književnosti. Svako povezivanje srpskog naroda će naići na osudu kod nekih. Skup "Srpska te zove" je bio dokaz naše nacionalne solidarnosti. Suprostavili smo se nameri da se jedan narod žigoše kao genocidan - zaključila je Đurđević Stamenkovski.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

Hronika

Sport

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija