• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.04.2024

06:15

Hitno se oglasila Ukrajina nakon vesti o hapšenju Zalužnog! Poznata sudbina bivšeg šefa vojske!

Tanjug

Vesti

Hitno se oglasila Ukrajina nakon vesti o hapšenju Zalužnog! Poznata sudbina bivšeg šefa vojske!

Podeli vest

Bivši glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni za nekoliko nedelja bi mogao da prezume funkciju ukrajinskog ambasadora u Velikoj Britaniji, rekao je danas savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak.

On je za TV kanal Kijev24 rekao da je dogovor o tome već postignut i da su završene protokolarne procedure sa britanskom stranom, prenosi Unian.

- Koliko sam razumeo, sve je zvanično dogovoreno. On će biti ambasador, saglasnost je primljena i sve protokolarne procedure Ministarstva spoljnih poslova su urađene. Mislim da je ovo pitanje nedelja, kako bismo dogovorili neke logističke procedure - rekao je Podoljak.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je 8. februara razrešio Zalužnog sa funkcije glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine saopštilo je 7. marta da se Zelenski saglasio sa kandidaturom Zalužnog za poziciju ambasadora u Velikoj Britaniji.

Uhapšen?

Poslednjih dana u ukrajinskim i međunarodnim medijima se aktivno govori o hapšenju bivšeg vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine, Valerija Zalužnog.

Anonimni izvori iz kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, potvrdili su da je vojnog vođu pritvorila Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) jer je odbio da ode u London na mesto ambasadora u Velikoj Britaniji.

Međutim, lider pokreta "Druga Ukrajina", bivši poslanik Vrhovne rade Vladimir Olejnik, u razgovoru za "Slobodnu štampu", opovrgava verziju Kijeva da je Zalužni odbio da ode u London.

Prema njegovim rečima, general je obećao Zelenskom i Ermaku da će učiniti sve kako mu se kaže, ali je Velika Britanija samo dala dogovor, ali ga nije pozvala da preda svoje akreditive.

Olejnik je rekao, da je u takvoj situaciji opasno držati bivšeg vrhovnog komandanta na slobodi, pa je u kućnom pritvoru dok ga London ne pozove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija