• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.03.2024

11:51

Ekstremista dobio vetar u leđa! Kurti posle odluke SE: Nema dinara za Srbe! Tačka!

Shutterstock, Reuters

Politika

Ekstremista dobio vetar u leđa! Kurti posle odluke SE: Nema dinara za Srbe! Tačka!

Podeli vest

Takozvani "premijer Kosova" Aljbin Kurti poručio je da "ne zaustavlja pomoć Srbima od strane Beograda, ali da ukoliko ta pomoć stigne u dinarima, treba je prebaciti u evre"!

Kurti je ovo izjavio samo dan nekon što je Politički komitet Parlamentarne skupštine Saveta Evrope podržao preporuku izvestioca Dore Bakojani da "Kosovo" uđe u Savet Evrope, naglasio da je "centralna banka Kosova" donela odluku o pitanju dinara i da će to podržati izvršna vlast.

- Jedina valuta kao sredstvo plaćanja na Kosovu je evro i tu odluku donela je centralna banka Kosova. Ona je napravila prelazni plan sa deset koraka, mi ćemo podržati ovaj plan onoliko koliko je za to potrebna izvršna vlast sa svojim resorom. Na dobrom smo putu i ​​jasno je da uprkos apokaliptičnim upozorenjima iz Beograda, praktično nema incidenata na terenu. Nećemo zaustaviti pomoć koja Srbima im stiže iz Srbije, ali ako dođe u dinarima, na Kosovu ih treba konvertovati u evre - naglasio je Kurti.

Toliko o ljudskim pravima za koja se zalaže Savet Evrope, koji sada svesrdno želi Kurtija i "Kosovo" u svom članstvu! Više o tome OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)
Live TV

Kurti je samo produžena ruka Zapada! Oni već dugo rade na projektu otcepljenja Kosova, a glavni cilj je ulazak lažne države u NATO! (VIDEO)

Lažna država 'Kosovo' na čelu sa samozvanim "premijerom'"Aljbinom Kurtijem baš na godišnjicu početka agresije na Srbiju 1999. godine dobila je status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO pakta! Ovim povodom za Informer TV, u emisiji "Info jutro" govorili su narodni poslanik Milovan Drecun i Miloš Garić sa portala Kosovo onlajn.

27.03.2024

10:41

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17