• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.03.2024

16:59

Sramna odluka! Tzv. Kosovo ulazi u Savet Evrope?!

Informer

Politika

Sramna odluka! Tzv. Kosovo ulazi u Savet Evrope?!

Podeli vest

Politički komitet Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope podržao je na današnjoj sednici preporuku izvestioca Dore Bakojani da tzv. Kosovo bude primljeno u tu organizaciju.

Ovo je isključivo politička odluka, jer se lažna država još jedan korak približava članstvu u najmasovnija evropskoj organizaciji i pored činjenice gotovo svakodnevnog kršenja vladavine prava, na kojima je upravo Savet Evrope i zasnovan. 

Za je bilo 31, dok je protiv bilo četiri predstavnika zemlja u političkom komitetu, a jedan je bio uzdržan. Protiv su bili Maja Vukućević iz Crne Gore, predstavnica BiH Snježana Novaković, kao i dva predstavnika Srbije - Biljana Pantić Pilja i Dunja Simonović Bratić. Predstavnik Grčke je bio uzdržan.

Ovoj skandaloznoj odluci prethodio je izveštaj Dore Bakojani, koja je od Prištine zatražila da pod hitno ispuni tri uslova kako bi dobila člansku kartu ove evropske organizacije. Režim Aljbina Kurtija za sada je ispunio samo jedan uslov, a to je da posle osam godina vrati imovinu manastiru Visoki Dečani, što je bila odluka Ustavnog suda lažne države.

Ni u Prištini nisu krili da su 24 hektara manastiru Visoki Dečani vratili tek kada im je Bakojanijeva saopštila da je to jedan od uslova za Savet Evrope. To su jasno rekli i lažni premijer Aljbin Kurti i predsednica Vjosa Osmani. 

Malo ko može da poveruje da će preostale obaveze, među kojima je i formiranje Zajednice srpskih opštine i preispitivanje eksproprijacije zemljišta na severu KiM zbog izgradnje baza tzv. kosovske policije, Priština ostvariti kasnije. To će, kako je Bakojanijeva rekla biti praćeno postmonitoringom. Istu ZSO ne žele da formiraju već 11 godina od kada je dogovorena Briselskim sporazumom, a na zemljištu koje se masovno otima od naših sunarodnika uveliko niču baze za Kurtijeve specijalce.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija