• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2024

16:13

Bez jedne namirnice Srbi ne idu na more! Rat paradajz turista: Ova stvar se ne kupuje, nego se pravi!

printskrin

Društvo

Bez jedne namirnice Srbi ne idu na more! Rat paradajz turista: Ova stvar se ne kupuje, nego se pravi!

Podeli vest

Mnogi naši turisti u raznoraznim grupama na društvenim mrežama se raspituju šta smeju da ponesu na more ako idu u sopstvenoj režiji iliti, kako oni to popularno zovu, paradajz turisti.

U Fejbuk grupi "Mi svi iz Paraćina" pokrenula se polemika upravo oko toga, a ono bez čega ne idu je pašteta.

- Planiram ovog leta da idem na more, pa me zanima koja je pašteta najbolja - napisao je jedan član grupe, a ispod objave su se nizali komentari:

- Domaće napravi sam, a i paradajz kada rodi u bašti na otvoreno - navodi se u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Ja prošlog leta nosio štap za pecanje, sa doka hvatao ribe, pravio paštetu u apartmanu.

Foto: Foto: Shutterstock

 

I dok neki osuđuju popularne paradajz turiste, drugi smatraju da nema ništa loše u tome.

- Ne shvatam šta je loše, vi to ne jedete ili...

Inače, prilikom polaska na more, državljani Srbije, vole da ponesu sa sobom određene količine hrane, pića, pa i cigareta, o čemu svedoče njihove ispovesti unutar grčkih grupa na društvenim mrežama.

Međutim, većina njih ne zna, da sa takvim postupkom, prave carinski prekršaj, te uz to što mogu da ostanu bez namirnica, mogu da plate i kaznu.

Meso, bilo sušeno ili sirovo, mlečni proizvodi, kuvana jela, cigarete, obično se nalaze unutar torbi i kofera naših putnika koji organizovano autobusima ili kolima kreću put Grčke. I dok ovaj sadržaj može uglavnom lagano da se prenese preko velikih graničnih prelaza, kao što su Preševo - Tabanovci i Bogorodica Evzoni, na alternativnim gde ima manje saobraćaja, veće su šanse da se nađete u problemu i bez namirnica, jer carinici imaju više vremena da kontrolišu stvari, ako im se nešto učini sumnjivim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!
NIJE IM TREBALO

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!

Rusija je Australiji priredila krajnje neprijatno iznenađenje. Novinari iz Kine su podelili ove podatke. Ruska Federacija i Australija su veoma udaljene jedna od druge, a njihovi odnosi se teško mogu nazvati bliskim. Nedavno su svedene na minimum: australijska vlada je uvela ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije i nekoliko puta ih proširila. Međutim, Rusija ne bi bila svoja da nije našla način da se obračuna sa svojim protivnikom. Prema rečima kineskih novinara, pre izvesnog vremena Kanbera je počela da dobija alarmantne vesti, a ispostavilo se da je povezana sa Moskvom. Ovo je objavila publikacija Guanča.

29.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija