• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2023

14:03

Biraju između pet predmeta: Osmaci imaju još deset dana da se izjasne koji predmet rade kao treći test!

NIS

Društvo

Biraju između pet predmeta: Osmaci imaju još deset dana da se izjasne koji predmet rade kao treći test!

Podeli vest

Učenici osmog razreda osnovnih škola do 29. decembra mogu da se izjasne koji će predmet od pet ponuđenih raditi kao treći test na završnom ispitu.

Učenici za treći test mogu izabrati biologiju, geografiju, istoriju, fiziku ili hemiju, a prijave se podnose preko portala Moja srednja škola ili pisanim putem u školi. 
 

Provera tačnosti izjašnjenja biće od 22. do 26. januara, a prijem prigovora i unošenje ispravki 29. i 30. januara 2024. godine.

Objavljivanje izjašnjenja biće 1. februara.
 
Probni završni ispit - matematika i probni završni ispit po programu za obrazovanje odraslih (FOOO) biće 22. marta, dok je za polaganje probnog završnog ispita iz srpskog/maternjeg jezika i trećeg testa određen 23. mart 2024. godine.
Nakon polaganja probnog testa, učenici će imati mogućnost da promene izbor trećeg testa i to od 8. do 11. aprila, nakon toga 12. aprila biće objavljena konačna lista izjašnjavanja osmaka.
 
Prijavljivanje za prijemni ispit za one koji imaju uslove da se prijave elektronski, na portalu Moja srednja škola, biće od 15. do 22. aprila, dok će prijavljivanje kandidata za prijemni ispit u osnovnim i u srednjim školama u kojima je organizovano polaganje prijemnih ispita biti moguće 19. i 22. aprila 2024. godine.
 
Završni ispit - test iz srpskog/maternjeg jezika i test za polaznike po programu FOOO biće 17.juna, završni ispit - test iz matematike 18. juna, a završni ispit - treći test 19. juna.
 
Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portalu Moja srednja škola biće objavljeni 21. juna, a konačni 24. juna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!
NIJE IM TREBALO

Rusija se osvetila! Neprijatno iznenađenje za saveznika SAD! Ova država je sada platila najstrašniju cenu!

Rusija je Australiji priredila krajnje neprijatno iznenađenje. Novinari iz Kine su podelili ove podatke. Ruska Federacija i Australija su veoma udaljene jedna od druge, a njihovi odnosi se teško mogu nazvati bliskim. Nedavno su svedene na minimum: australijska vlada je uvela ekonomska ograničenja protiv Ruske Federacije i nekoliko puta ih proširila. Međutim, Rusija ne bi bila svoja da nije našla način da se obračuna sa svojim protivnikom. Prema rečima kineskih novinara, pre izvesnog vremena Kanbera je počela da dobija alarmantne vesti, a ispostavilo se da je povezana sa Moskvom. Ovo je objavila publikacija Guanča.

29.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija