• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.12.2023

13:23

Japanska avio-akademija nudi stipendije učenicima iz Srbije! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Japanska avio-akademija nudi stipendije učenicima iz Srbije! (VIDEO)

Podeli vest

Japanska avio-akademija odlučila je da svake godine stipendira učenike iz Srbije, o čemu je govorila gošća Info dana, predstavnica japanske avio-akademije Slavica Stevanović.

Predstavnica japanske avio-akademije Slavica Stevanović istakla je kako učenici u školi imaju opšti i avijatičarski smer, a za vreme školovanja predviđene su im mnog vannastavne aktivnosti.

- Škola je internatskog tipa, škola pored nastavnog programa ima avijatičarski smer, kada završe školovanje dobijaju odlično obrazovanje, ali su za vreme školovanja učlanjeni u sportske, plesne ili šahovske klubove. Škola ove godine želi da stipendira dve devojčice odbojkašice, kod naše dece je do sada vladalo veliko interesovanje i većinu dece smo slali iz 8. gimnazije. Strani učenici će imati intenzivne kurseve japanskog jezika kako bi što pre počeli da prate nastavu na japanskom - rekla je Stevanovićeva.

Foto: Zoran Sinko

 

Stevanovićeva je navela kako deca imaju dva slobodna dana nedeljno da putuju i upoznaju Japan.

- Škola je tradicionalna japanska, a deca mogu biti nemirnija nego kod nas, ali se problemi rešavaju mnogo elegantnije, profesori su izuzetno predani. Deca u ovoj školi uče da budu kolegijalna i ne postoji mogućnost za prepisivanje. Slobodni su dva dana nedeljno kada mogu da putuju i slobodno se kreću po gradu i upoznaju Japan. Uvek je roditeljima teže, jer šalju decu negde daleko, dok se mladi lako navikavaju na novo okruženje - rekla je Stevanovićeva.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija