• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.05.2023

12:00

KOSTINA SESTRA ĆE TRPETI VELIKE TRAUME! Kriminolog Radovanović o odlasku porodice maloletnog ubice iz zemlje

Informer

Društvo

KOSTINA SESTRA ĆE TRPETI VELIKE TRAUME! Kriminolog Radovanović o odlasku porodice maloletnog ubice iz zemlje

Podeli vest

Poznati kriminolog Dobrivoje Biba Radovanović, u Informerovom podkastu govorio je o maskru na Vračaru, kao i o masovnom ubistvu u Mladenovcu.

- I očekivalo se da porodica maloletnog ubice Koste K. planira da napusti zemlju. Biće dosta problematičnih osećanja kod majke jer joj dete ostaje u Srbiji na lečenju. Njihov odlazak nije toliko bezbedonosno neophodan, koliko je psihološki. U redu je da napuste sredinu jer će sestra dečaka ubice, htela ne htela, trpeti traume zbog onoga što je njen brat uradio, a ne može da izbegne informacije ni vršnjačko podrugivanje na tu temu.

Prema Radovanovićevim rečima, prevenciju kriminala je teško sprovesti.
- Trebalo bi prepoznati simptome i znake da će dete ući u problem. Problematično ponašanje počinje bežanjem iz škole i kuće, lošim uspehom, probanjem narkotika, laganjem, verbalnim i fizičkim napadima i na kraju ovakvo ponašanje dovodi do kriminala - kaže između ostalog naš sagovornik.

Šta je još kriminolog Radovanović ispričao u razgovoru sa novinarkom Anom Mandić, pogledajte u sledećem videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Peđa

pre 11 meseci

Dosta prikazivanja ubicine porodice kao žrtava i oštećenih.Izbrišite ih kao da nikada nisu ni postojali,sve im rasprodajte i račune oduzmite ,neka nose svoj krst sami.

Dragan

pre 11 meseci

Lepo su to smislili za sebe. Odnegovali masovnog ubicu, sve porodice pobijenih i ranjenih uništili, sad bi lepo da se spakuju i kao putujući cirkus odlaze u neko drugo mesto. Trebali su da se odsele davno pre zločina koji su oni omogućili. Dobro je da neko od gore vidi sve i ne prašta. Ubistvo je greh, a masovno ubistvo je veliki greh. To se ne prašta.

Karma

pre 11 meseci

Koliko god apsurdno izgledalo, Kosta je uništio i svoju porodicu koja je od njega, svojim neodgovornim vaspitanjem, stvorila monstruma pa je u najmanju ruku i pošteno da i njih stigne karma. Mogu oni da se odsele gde god im volja, žig monstruoznog nedela koje je učinilo njihovo dete će ih pratiti i na kraj sveta. Oni ustvari treba da se mole da ih niko od ucveljenih roditelja i rodbine neće pratiti i kad tad "naplatiti" nedelo njihovog sina, što bi se gotovo izvesno desilo da ostanu u Srbiji.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija