• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.11.2022

11:11

Wine Vision by Open Balkan i na najvećem svetskom sajmu vina u Veroni

PKS/S. Marjanović

Društvo

Wine Vision by Open Balkan i na najvećem svetskom sajmu vina u Veroni

Podeli vest

Vina i vinari Otvorenog Balkana, iz Albanije, Severne Makedonije i Srbije, biće predstavljeni početkom aprila sledeće godine na najvećem svetskom sajmu vina, “Vinitaly” koji se po 55. put održava u Veroni

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik Unije komora Italije Andrea Prete dogovorili su da se na ovoj najprestižnijoj svetskoj vinskoj izložbi predstavi i „Wine Vision by Open Balkan“, regionalni sajam vina koji su prvi put zajedno organizovali Srbija, Albanija i Severna Makedonija.

- Posle velikog uspeha našeg sajma vina koji smo u septembru organizovali u Beogradu, na kome je učestvovalo više od 350 izlagača ne samo iz regiona već iz čitave Evrope, sada idemo dalje. Zajedno sa našim partnerima iz Unije komora Italije dogovorili smo da se naš regionalni sajam vina predstavi tamo gde mu je i mesto – na najvećem sajmu vina na svetu 'Vinitaly' koji će se od 2. do 5. aprila održati u Veroni - kaže Čadež.

Foto: PKS/S. Marjanović

Predstavljanje vina iz našeg regiona u Veroni nije jedina potrvda uspšene organizacije „Wine Vision by Open Balkan“. Prestižni evropski časopis „Falstaf” koji se bavi vinima i vinarstvom u decembarskom izdanju imaće opširni izveštaj sa sajma vina koji je nedavno održan u Beogradu. I ovo je još jedna prilika da se Evropa i svet upoznaju sa vinima i vinarima Otvorenog Balkana.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NOVI USLOVI ZA PENZIJU OD SLEDEĆE GODINE!
Društvo

NOVI USLOVI ZA PENZIJU OD SLEDEĆE GODINE!

Od 1. januara sledeće godine u starosnu penziju žene će moći da idu sa navršene 63 i po godine i najmanje 15 godina staža osiguranja, a novi uslovi penzionisanja važe i kod ostvarivanja prava na prevremenu penziju.

11.11.2022

21:32

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik Slaviša Lakićević za Informer: Oduzimanje vozila je pun pogodak
Uprava saobraćajne policije

Načelnik Uprave saobraćajne policije, pukovnik Slaviša Lakićević za Informer: Oduzimanje vozila je pun pogodak

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

09:52

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija