• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2021

12:21

MANI, MANI, MANI... Prosečna neto plata u martu 65.289 RSD, porasla 7,5 posto!

Društvo

MANI, MANI, MANI... Prosečna neto plata u martu 65.289 RSD, porasla 7,5 posto!

Podeli vest

Prosečna neto plata u Srbiji u martu 2021. godine iznosila je 65.289 dinara, i u odnosu na isti mesec prošle godine nominalno je veća za 9,4 procenta, a realno veća za 7,5 posto, objavio je Republički zavod za statistiku


Martovska prosečna bruto zarada iznosila je 89.894 dinara, što je rast od 9,2 odsto nominalno i za 7,3 posto realno u poređenju sa martom 2020.

Medijalna neto zarada za mart iznosila je 49 328 dinara, što znači da je 50 posto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

Rast bruto zarada u periodu januar–mart 2021. godine, u odnosu na isti period lani, iznosio je 7,1 posto nominalno, odnosno 5,6 procenata realno. Istovremeno, neto zarade su u navedenom periodu porasle za 7,3 odsto nominalno i za 5,8 posto realno na godišnjem nivou.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja ja

pre 2 godine

Odlicno to na papiru zvuci al papir trpi sve, svi to znamo. Porasle i cene svega pa se ne hvalite time

ja

pre 2 godine

ne znam kako ovaj retard vucicevic ne razume, koliko god da nas laze i ubedjuje da nam je dobro msm svi znamo kako zivimo, ali dobro, gluplje i zlobnije stvorenje od vucicevica ne postoji tako da je ok sto ne moze da shvati manje vise nista osim kako da sisa kurac mocnicima.

Primus

pre 2 godine

Prosečni penzioner nema šta da traži u ovoj državi. Njegova kupovna moć je pala za oko 30% za ove dve godine a o povećanju ne bih ni komentarisao...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija