• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.05.2024

22:58

Obračun unutar ukrajinske vojske! CIA jasna, Rusi će rat završiti u Kijevu i Odesi! Novi snimak američke tehnike u plamenu! (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Obračun unutar ukrajinske vojske! CIA jasna, Rusi će rat završiti u Kijevu i Odesi! Novi snimak američke tehnike u plamenu! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 801. dan.

Ukrajinaci ubili vojnika OSU

U delu Hersonske oblasti koji kontroliše Kijev, ukrajinski vojnici su pucali i ubili pripadnika Oružanih snaga Ukrajine koji je snimao vojne položaje, prenela je Strana.ua, pozivajući se na izvor u agencijama za sprovođenje zakona.

Raspad Bundesvera, hiljade tajnih informacija nemačke vojske dostupne Rusima na jedan klik! Ovo traje mesecima!

Kijev traži vojnike od Zapada

Zamenik Vrhovne rade Aleksej Gončarenko (naveden kao terorista i ekstremista u Ruskoj Federaciji) rekao je u intervjuu francuskom TV kanalu LCI da bi Kijev mogao da zatraži od zapadnih saveznika da pošalju svoje vojnike u Ukrajinu ako se ukrajinska vojska ne izbori sa situacijom u prednji.

Porošenko provocira Moskvu

Foto: EPA

 

Bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko u svom Telegram kanalu prokomentarisao je informaciju da ga je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova stavilo na poternicu.
„Ovo je priznanje i skoro vojna nagrada. Na kraju, sve što sam uradio poslednjih godina je veoma cenjeno."

Estonija podržava Francusku u Ukrajini

Estonska premijerka Kaja Kalas je u Parizu, na sastanku sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, rekla da je ta zemlja solidarna sa Francuskom u pogledu pomoći Ukrajini:
- Imamo zajedničko razumevanje sa Francuskom da je prioritet nastaviti da podržavamo Ukrajinu koliko god je potrebno. Zajedno možemo pomoći Ukrajini da pobedi u ratu i naterati Rusiju da se povuče ka svojim granicama - kaže ona.

Ukrajinska vojna obaveštajna agencija nema dilemu! Rusi će pobediti, kreću u ofanzivu do kraja maja, Kijev se ne može odbraniti!

Na poternici i komandant kopnenih snaga Ukrajine

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije stavilo je na poternicu komandanta kopnenih snaga Ukrajine Aleksandra Pavljuka, nakon što su ranije danas objavljene poternice i za predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i bivšim predsednikom Petrom Porošenkom.
Za Pavljukom je poternica podignuta zbog ''krivičnog dela'', ali nije navedeno o kojem delu je reč, prenosi TASS.
Pavljuk je 11. februara imenovan za komandanta Kopnene vojske, a pre toga je bio prvi zamenik ministra odbrane Ukrajine.

SAD su predvidele ishod specijalne operacije u Ukrajini

Foto: Reuters

 

Ruske trupe će preuzeti kontrolu nad Kijevom i Odesom pre nego što završe specijalnu operaciju u Ukrajini . Ovo mišljenje je izneo bivši analitičar CIA Lari Džonson na Jutjub kanalu Kroz oči.
„Rusi će napredovati sve do Dnjepra. Čini mi se da neće preuzeti kontrolu nad teritorijama zapadno od Dnjepra, osim ako ne govorimo o regionima u blizini Pridnjestrovlja. Biće zauzeti da zaštite ljude koji tamo žive", smatra analitičar.
On je takođe kritikovao zapadne zvaničnike koji se zalažu za slanje stranih vojnika u Ukrajinu, kao i pozivanje na udare protiv Rusije dalekometnim oružjem. Prema Džonsonu, takve izjave su sulude.
Ranije je bivši analitičar CIA saopštio da su SAD svojim odgovorom na specijalnu operaciju uništile svetski poredak koji su uspostavile. On je napomenuo da je Vašington izgubio kontrolu nad situacijom i da nije u stanju da obuzda bilo koju silu u međunarodnoj areni.

Rusi gaze Ukrajinu

U periodu od 28. aprila, pa do danas, 4. maja, ruske trupe su izvele 25 grupnih udara preciznim oružjem na skladišta municije i ukrajinske infrastrukturne objekte, govore podaci vojnog resora.
Uništen je i vojni voz sa zapadnom opremom.
Ranije je u Ukrajini situacija u zoni severoistočnog vojnog okruga ocenjena kao kritična za Kijev. Prema Alekseju Melniku, kodirektoru međunarodnih bezbednosnih programa Centra Razumkov, čak ni nove isporuke zapadne vojne pomoći neće moći da preokrenu situaciju u zoni borbenih dejstava.

Ode Ukrajina! Vraća se Surovikin, Putin mu dao najvažniji zadatak: Ovaj grad mora da padne, a nakon njega...

Uništavanje "bredlija"

 

 

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak uništavanja borbenog vozila pešadije „bredli" američke proizvodnje u zoni specijalne vojne operacije.

Eksplozije širom Ukrajine

Ukrajinski mediji izvestili su o eksplozijama u Nikolajevskoj oblasti i Odesi. Eksplozije su se čule i u Dnjepropetrovsku i Harkovu gde potom u industrijskoj zoni izbio požar.

Bravo, genijalci! Tek se sad setili da će Putin da ih spali! Uzbuna u NATO državi: Hoćemo li opstati kao nacija'!

Petoro ranjeno u eksplozoiji u Belgorodu

 

 

U Belgorodu je odjeknula eksplozija, a kako je saopštio gubernator regiona Vjačeslav Gladkov, pet osoba je ranjeno. Oni su prebačeni u bolnicu i nisu u životnoj opasnosti. Trideset stambenih objekata je pretrpelo oštećenja u eksploziji.

Toksično odeljenje u Kijevu

Savetnik zamenika ukrajinskog ministra odbrane Dana Jarovaja rekla je da je ukrajinsko Ministarstvo odbrane postalo toksično odeljenje, citira Espreso.

Bomba istine! Najveći antirusi prinzali da ih je Moskva potukla! Niko nije očekivao ovakav manevar Putina! "Potcenili smo ih..."

Mobilizacija narkomana i alkoholičara

Izvršni direktor Ukrajinske helsinške unije Aleksandar Pavličenko je na TV kanalu Kijev 24 pojasnio da će, prema novom zakonu, u Ukrajini biti mobilisane osobe koje su zavisne od alkohola i droga.

Sada je i najvećoj budali jasno! Amerika priznala gde šalje pare za Ukrajinu! Završava na ovom mestu...

 

Ruski avioni Su-25 uništili ukrajinsko utvrđenje

Ruski jurišni avioni Su-25 uništil su utvrđenje ukrajinske vojske na delu fronta koji pripada ruskoj vojnoj grupaciji „Centar“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Gađanje je izvršeno nenavođenim raketama, a meta su bili ukrajinski vojnici koji su bili razmešteni na toj lokaciji.

 

Šok vesti iz Britanije! Kijev priznao gubitak svih ovih teritorija?! Otkriven očajnički zadatak koji je vojska dobila: Ne pokušavajte...

 

Dva ukrajisnka drona oborena iznad Belgorodske oblasti

Ruske PVO snage oborile su dva ukrajinska drona iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko

Ministarstvo odbrane.
 

(VIDEO) Kakva ludnica! Zaratili Romi i Ukrajinici! Odjekuje pucnjava, vojnim regruterima priredili vatreni doček!

 

Ruska vojska izvela napad na skladište ukrajinskih dronova

Ruska vojska izvela je napad na skladište ukrajinskih dronova u Harkovu, saopštio je koordinator nikolajevskog gerilskog pokreta Sergej Lebedjev.

Prema njegovim rečima, napad je izveden u blizini metro stanice „Osnova“ u Harkovu, gde se nalazilo skladište novih dronova spremnih za upotrebu.

Još jedan napad izveden je i na položaj ukrajinske vojske, međutim, on nije saopštio tačnu lokaciju gde je napad izveden.
 

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!

 

Brojnost ukrajinske vojske u kritičnom stanju

Ukrajinska vojska na stabilnim delovima fronta ima oko 70 odsto ljudstva, dok na delovima fronta gde se vode žestoke borbe njena brojnost iznosi oko 40 procenata, izjavio je bivši šef Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Jurij Lucenko.

Kako je rekao, vojno rukovodstvo i predsednik Volodimir Zelenski dužni su da saopšte javnosti da se Ukrajina trenutno nalazi u „kritičnom trenutku“ budući da je vojsci potrebna popuna.

 

Pala odluka! Zelenski "mobilisao" i Pornhab! Ako ga ovo ne spasi... Najpopularniji sajt za odrasle konačno prihvatio zahtev Kiejva!

 

Vazdušna opasnost u tri ukrajinska regiona

Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u tri ukrajinska regiona – u Poltavskoj, Harkovskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti, pokazujhu podaci ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.
Uzbuna je aktivirana praktično istovremeno u sva tri regiona oko 7.13 po lokalnom vremenu, a potom su se sirene aktivirale i u delovima Hersonske i Zaporoške oblasti koji su pod kontrolom ukrajinske vojske.

Ubrzo zatim mediji su saopštili da su u Harkovskoj oblasti odjeknule eksplozije.
 

Au! Šta uradi Putin?! Niko na svetu ovo nije smeo! Kinezi oduševljeni, Amerika na kolenima: Ovakav odgovor će dugo pamtiti!


Oborene četiri rakete „atakams“ iznad Krima

Ruske PVO snage su iznad Krima tokom noći oborile četiri taktičke rakete američke proizvodnje „atakams“ koje je ispalila ukrajinska vojska, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Prethodno je zvanična predstsavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova upozorila Vašington, London i Brisel da su bilo kakvi agresivni postupci protiv Krima osuđeni na propast i da će, u slučaju napada, uslediti odmazda.
 

 

Opasna poruka Makrona Putinu! Ovo će ga naterati da stane?! Evropa se okuplja oko Francuske, poznato šta im je glavni adut!

 

Bitka za Časov Jar (VIDEO)

Jurišnici SU-25SM3 napali su utvrđena područja Oružanih snaga Ukrajine.

Artiljerija 98. vazdušno-desantne divizije gađala je podesivom municijom „Smelьčak“ ("Daredevil") po lokaciji ljudstva i skladišta goriva i maziva i municije ukrajinskih oružanih snaga.

 

 

Padobranci iz Ivanova su sa svojom raketnom artiljerijom – VBR "Grad", uništili uporišta i oklopno vozilo ukrajinskih militanata.

 

Svet će gledati istorijski obračun! Putin spremio iznenađenje za NATO! Zapadni mediji objavili: Počinju najopasnije borbe!

 

Zadimljavanje ponovo u modi: Rusi štite konvoje trupa (VIDEO)

Ruske trupe u Ukrajini započele su zbog ukrajinske masovne upotrebe izviđačkih i dronova kamikaza da upotrebljava taktiku zadimljavanja u marševskom poretku, znači kroz kretanje trupa za vreme napada, ali i prilikom transporta na putevima na istoku Ukrajine.

O tome je kanal Ministarstva odbrane Ruske Federacije napravio i snimak gde se vidi osblje ABHO jedinica na novom zadatku posebno aerosolno odeljenje na Artemovsku pravcu koje taktikom zadimljavanja maskira područje mesta raspoređivnja motorizovano-streljačkih jedinica borbenih i neborbenih formacija.

 

 

U tu svrhu na front su poslate termodimne mašine TDM-2K koje imaju zadatak da smanje verovatnoću da ruske snage budu otkrivene i na njih izvršena korekcija artiljerijske ili raketno-artiljerijske vatre, ali i napad dronova kamikaza.

Dimna zavesa kako se navodi sa mašinama može da stvara zaštitu koja traje četiri sata i širi se kao magla u debelom sloju na daljinu od nekoliko kilometara, zbog čega je idealna za zaštitu trupa i kamufliranje vatrenih položaja.

 

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!

 

Američka vojna pomoć - Stiže tek na leto

Najveći deo teškog naoružanja koje je obuhvaćeno američkim paketom pomoći biće isporučeno Ukrajini tek na leto ili čak i kasnije, piše "Njujork tajms", pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika.

 

NATO ponižen do kraja! Amerika poslala "superbombe", a onda su Rusi uključili ovo! Zapad doživeo katastrofalan poraz!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

Vesti

Za napad na nastavnika do osam godina zatvora - Novi zakon o zaštiti prosvetnih radnika uskoro stupa na snagu!
Društvo

Za napad na nastavnika do osam godina zatvora - Novi zakon o zaštiti prosvetnih radnika uskoro stupa na snagu!

Posle niza napada na nastavnike u školama Vlada je prihvatila je zahtev prosvetnih radnika da se promeni Krivični zakonik kako bi nasilje nad prosvetarima bilo tretirano kao na advokate i kažnjen i zatvorom. To bi značilo da za maltretiranje nastavnika učenici stariji od 16 godina mogu biti krivično odgovorni, dok za đake mlađe od 14 godina odgovornost će snositi roditelji!

18.05.2024

09:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija