• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2024

09:32

Sporazumi sa Kinom nude dugoročne prilike za srpsku ekonomiju! Država je dobila dobar domaći zadatak! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Sporazumi sa Kinom nude dugoročne prilike za srpsku ekonomiju! Država je dobila dobar domaći zadatak! (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Info jutra" Informer televizije, ekonomista Ljubodrag Savić, govorio je o značaju sporazuma koje je Srbija potpisala sa Kinom.

Savić je pohvalio sporazume koje je Srbija potpisala sa Kinom, ali je naglasio da će država morati dosta da poradi na poljoprivredi kako bi oni mogli da budu u potpunosti iskorišćeni.

- Ekonomiju ne treba potcenjivati, ali za mene je najveći utisak što je u Srbiju došao jedan od najmoćnijih ljudi na svetu. Kada vam dođe neki takav državnik kao što je kineski predsednik, onda sve drugo pada u vodu. Ne zna se koji sporazum od kog je važniji. Važno je da imate prilike u ekonomiji, ali ovaj sporazum koji smo potpisali nudi dugoročne prilike za srpsku ekonomiju. Ipak, mi smo mala država koja nekad nema dovoljno prehrambene robe ni za domaće tržište. Verujem da će resorni ministri i privredne komore staviti prst na čelo i analizirati šta mi zapravo treba da uradimo. Država Srbija ima jedan dobar domaći zadatak. Ovo su ogromne mogućnosti, ali da bi imali koristi, država mora da okrene list i da se potpuno drugačije postavi prema seljaku, stočarstvu i srpskom selu. Na Zlatiboru zaista postoje mogućnosti za razvoj svega ovoga. Opština Čajetina daje dodatnu pomoć poljoprivrednicima. Najveća dobit za srpskog seljaka jeste da mu se obezbedi određena izvesnost. To zasad ne postoji. Nama treba veća količina robe istog kvaliteta - kaže Savić.

Foto: Pedja Milosavljević

Ljubodrag Savić

On je izrazio žaljenje zbog prodaje PKB-a strancima.

- Zamislite kakve bi proizvode država mogla da plasira na kinesko tržište da još uvek ima PKB. Neko je poklekao pred problemima koje je on imao. Da li nama treba stranci da dođu i uvedu red u našoj kući? Ponekad morate raditi i nešto po cenu svoje političke štete, da bi građani imali korist - rekao je Savić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici
Politika

Spajić se dodvorava ovoj svetskoj sili! Evo zašto Crna Gora glasa za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Istoričar Bogdan Živković sa Balkanološkog instituta SANU ocenio je da danas da će Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici na Generalnoj skupštini UN zato što je ta zemlja pod velikim pritiskom SAD, zato što u mnogo čemu nema suverenitet i zato što crnogorski premijer Milojko Spajić želi podršku najmoćnije svetske sile u nastojanjima da postane prvi čovek Crne Gore.

20.05.2024

20:09

Uspešno održan deseti jubilarni "Beogradski Manifest": Više od 30 opština predstavilo svoju turističku ponudu pred predstojeću sezonu (FOTO)
Društvo

Uspešno održan deseti jubilarni "Beogradski Manifest": Više od 30 opština predstavilo svoju turističku ponudu pred predstojeću sezonu (FOTO)

Posetioci su imali prilike da istraže razne programske sadržaje festivala koji su predstaviljeni u šest tematskih celina, a drugog festivalskoog dana su svi prisutni imali prilike da uživaju u posebnom doživljaju koji je donela nesvakidašnja izložba old tajmera u okviru koje je predstavljeno preko 70 umetničkih dela auto industrije. Među njima se našao i jedan stogodišnjak iz 1924. godine.

20.05.2024

19:00

Digital Day 2024 sutra u Domu omladine
Društvo

Digital Day 2024 sutra u Domu omladine

Konferencija Digital Day okupiće sutra u Domu omladine Beograda oko 600 renomiranih stručnjaka iz zemlje i sveta, profesionalce iz digitalne industrije i medije. Krovna tema ovogodišnje konferencije su uticaji veštačke inteligencije na digitalnu industriju, inovacije koje donosi i napredak koji se već beleži u pogledu njene upotrebe.

20.05.2024

18:19

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija