• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.05.2024

09:31

Putinove reči sa proslave Dana pobede nad fašizmom su zabrinjavajuće! Poseta Si Đinpinga bi mogla promeniti situaciju u međunarodnim institucijama! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Putinove reči sa proslave Dana pobede nad fašizmom su zabrinjavajuće! Poseta Si Đinpinga bi mogla promeniti situaciju u međunarodnim institucijama! (VIDEO)

Podeli vest

Stanislav Sretenović sa Instituta za savremenu istoriju gostovao je u emisiji "Info jutro" Informer TV. On je komentarisao posetu kineskog predsednika Si Đinpinga Beogradu, kao i govor ruskog lidera Vladimira Putina na proslavi Dana pobede nad fašizmom u Moskvi.

Sretenović je iskazao nadu u moguće promene u međunarodnim institucijama nakon posete Si Đinpinga.

- Postoje velike nade da će poseta Si Đinpinga dovesti do toga da se nešto promeni u međunarodnim institucijama. Rezolucija o Srebrenici i Kosovo i Metohija su dva problema u međunarodnim odnosima. Uloga Gabrijela Eskobara je veoma problematična. On napušta svoju funkciju i daje gorke izjave koje imaju za cilj da njemu podignu značaj. On nije uspeo u svojoj misiji, a sad želi da i dalje sebe stavlja u prvi plan i da, na neki način, upozori srpsku stranu na američki generalni stav i na jedan američki kontinuitet u spoljnoj politici koji se, zasad, neće menjati - rekao je Sretenović.

Foto: Pedja Milosavljević

Stanislav Sretenović

On je komentarisao i govor ruskog predsednika Vladimira Putina na proslavi Dana pobede nad fašizmom.

Svaka proslava se odvija u određenom istorijskom kontekstu. Ova proslava se odvija u kontekstu rata u Ukrajini. Takođe, u ovom trenutku, u ratu, velike su žrtve na obe strane. Rusija ovu proslavu u takvom kontekstu organizuje i cilj ovakve vrste govora je da se u unutrašnjoj politici osnaži pozicija predsednika Putina. Spominjanje reakcije Rusije na pritisak Zapada i eventualni odgovor na taktičkom nivou, nuklearnom, su signali koji mogu da zabrinu sve nas koji smatramo da ovaj tragični rat treba da stane - poručio je Sretenović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31