• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2024

09:28

Vehabije se naoružavaju u BiH! Zapad ćuti na islamske ekstremiste u Bosni, dok oni slobodno pucaju! (VIDEO)

Peđa Milosavljević

Live TV

Vehabije se naoružavaju u BiH! Zapad ćuti na islamske ekstremiste u Bosni, dok oni slobodno pucaju! (VIDEO)

Podeli vest

Oružanu vežbu sa bojevom municijom od strane islamskih ekstremista vehabija u BiH, komentarisao je gost Info jutra, pukovnik KOS u penziji Ljuban Karan.

Pukovnik KOS u penziji Ljuban Karan istakao je da unutar BiH postoje institucije i ministri koji gaje bliske odnose sa islamističkim grupama i pojedincima u samoj državi.

- Odjednom imamo vežbe vehabija sa bojevim gađanjima, što je karakteristično za vojne vežbe. Pitanje je koliko se takvih grupa obučava u BiH. Obučavaju se i sa pištoljima, što obara priču da se radi o lovcima. Taj dan kad su oni vežbali planirano je gađanje nekog streljačkog udruženja koje se nije pojavilo nego su umesto njih došle vehabije. U BiH postoje institucije i ministri koji održavaju jake veze sa islamističkim grupama i pojedincima. Vehabijski pokret odakle se regrutuju novi borci je počeo da figurira u BiH od ratnih sukoba devedesetih kada su uvežene vehabije koje su ovde sekle glave ljudima, što je isto poput oni stravičnih snimaka iz Sirije. Ti ekstremisti su se posle tu naselili, jer su dobili bosanske pasoše i prestali su da budu stranci. Njih najviše finansira Saudijska Arabija, a vlasti ih prikrivaju kako ne bi rizikovale sukob sa njima - rekao je Karan.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Naš sagovornik je dodao da će Srbija i RS biti najpogođenije razvojem islamskog ekstremizma, jer je on čuvan za neke buduće napade ako Zapad ne uspe mirno da sprovede svoju agendu.

- Da je ovako nešto došlo sa naše teritorije došlo bi do UN i Saveta Evrope, oni su od Banjske gde su se ljudi pranili od kosovske paravojske i progona, napravili u nešto najgore što se desilo na KiM, a ti momci su proglašeni teroristima. Bošnjači oficiri su išli u Iran na obuku i deslio se da su američke snage upale i pohapsile sve u rukovodstvu ARBIH-a i održalo se neko suđenje, ali su posle svi pušteni. To je iz razloga što je Amerikancima cilj da bude terorizma na Balkanu samo da nije kod njih. Srbija i RS će biti najugroženije od terorističkih napada i upravo zbog toga što su oba entiteta pod udarom, vehabije se čuvaju kao mehanizam za neke buduće napade na Srbiju. Dževad Galijašević je godinama govorio kako ovde postoje džepovi islamskih ekstremista koji su centrirani u BiH, međutim Zapad ga nije slušao - rekao je Karan.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Jokanović brutalan! Zabrinut sam za Partizan, ali kada je vaš - vodite ga onda!
Partizan

Jokanović brutalan! Zabrinut sam za Partizan, ali kada je vaš - vodite ga onda!

Bio sam srećan i zadovoljan dok sam bio u klubu sa generalnim sekretarom Gordanom Petrićem, sportskim direktorom Ivanom Tomićem, potpredsednikom Batom Mirkovićem. Mi smo ista generacija i smatrali smo Partizan našim, a onda su nam objasnili da nije naš nego njihov. Pa smo rekli – kad je vaš, vodite ga, a mi ćemo se baviti nekim drugim stvarima, kaže Slaviša Jokanović (55), proslavljeni fudbaler crno-belih.

04.05.2024

12:26

Planeta

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!
NEMA KONKURENCIJU

(VIDEO) Igra je gotova, Zapad potučen! Rusija lansira MiG-41! Niko na svetu nema ovakvu zver, mogućnosti su "vanzemaljske"!

MiG-41 će postati prvi avion 6. generacije na svetu, navode ruski mediji. Stručni portali i analitičari čak najavljuju da Rusi razvijaju „elektromagnetno pulsno oružje“ menjajući taktiku ratnih operacija.Prema članku iz ruskih medija, „mnoge zemlje su najavile dizajn aviona šeste generacije, poput SAD, Južne Koreje, pa čak i Turske, ali Rusija sa ovakvim najavama prevazilazi sva očekivanja”.

04.05.2024

09:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija