• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2024

12:05

Đurić jasan: Srbija će voditi slobodarsku, nacionalno odgovornu spoljnu politiku

Peđa Milosavljević

Politika

Đurić jasan: Srbija će voditi slobodarsku, nacionalno odgovornu spoljnu politiku

Podeli vest

U Ministarstvu spoljnih Srbije danas je izvršena primopredaja dužnosti između odlazećeg ministra Ivice Dačića i novog šefa srpske diplomatije Marka Đurića, koji je istakao da država Srbija nastavlja sa politikom kontinuiteta kada je reč o spoljnim poslovima.

Prema njegovim rečima, ministar Dačić se prethodnih godina hrabro i odlučno borio za interese Srbije, kao deo tima na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Radićemo složno i jedinstveno, radujem se nastavku naše prijateljske i profesionalne saradnje, i kroz ministarstva koja vodimo, i, zajedno sa predsednikom Vlade Milošem Vučevićem i predsednikom Vučićem, trudićemo se da delujemo skladno, posvećeno, marljivo i u interesu svih građana - izjavio je Đurić. 

Ministar Dačić, koji će u novoj Vladi Srbije biti na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, poželeo je novom šefu srpske diplomatije uspeh i sreću u radu, kako bismo kao država i narod uspešno pobedili teškoće sa kojima se suočavamo.  

- Novi ministar Marko Đurić i ja već dugo godina, na čelu sa predsednikom Vučićem, deo smo tima koji se od 2012. kontinuirano bavio najtežim i najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima. Drago mi je što je ovo na neki način izraz državnog i političkog kontinuiteta kada je reč o stavovima i koncepciji naše spoljne politike - rekao je Dačić.

On je naglasio da će zajednički cilj ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova biti odbrana državnih i nacionalnih interesa, i da će u tom smislu novi šef srpske diplomatije imati njegovu punu podršku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda
Politika

Podrška članstvu Kurtijeve vlade je sramna mrlja! Đurić o sramnom koraku Dore Bakojani: Ovo nije u interesu ni srpskog i grčkog naroda

U pokušaju da pred grčkim i srpskim narodom i širom evropskom javnošću drsko prikrije inkriminišuće činjenice o eklatantnim prekršajima režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izvestilac Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za prijem tzv. Kosova Dora Bakojani je preduzela još jedan sramotan korak, izjavio je danas ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

01.05.2024

18:11

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija