• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2024

13:25

Dodik pravo u metu! Guranje rezolucije o Srebrenici u GS UN je guranje BiH ka mirnom razlazu!

AP/Tanjug

Politika

Dodik pravo u metu! Guranje rezolucije o Srebrenici u GS UN je guranje BiH ka mirnom razlazu!

Podeli vest

Srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici, poručio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.  

Dodik, koji u Sankt Peterbugu prisustvuje Međunarodnom bezbednosnom forumu, rekao je da je "guranje rezolucije o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN, guranje BiH ka mirnom razlazu".

- Gnusna je laž da će rezolucija pospešiti pomirenje. To je izmišljotina koja pokazuje propagandnu nameru i ništa drugo. Mi samo tražimo da se poštuje slovo Dejtona i slovo Ustava - jasan je Dodik u izjavi za RTRS.

Foto: Miloš Rafailović

 

Istakao je da Republika Srpska ne želi da prihvati njihovo stalno kršenje propisa.  

- Situacija će se dramatično promeniti posle 2. maja. Hteli mi to ili ne. U našim međusobnim odnosima to će biti Kineski zid. Mi ne želimo da sa Bošnjacima delimo vazduh, a kamoli druge vrednosti. Da vi čitavom jednom narodu gurate etiketu genocidnog naroda, a svesni ste da to nije postojalo, tačnije da se to tako nije desilo -  naveo je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija