• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

24.04.2024

14:30

Šta ovo rade vehabije po Bosni?! Cure podaci, SIPA i OSA povele istragu incidenta na strelištu kod Mostara!

"Večernji list" BiH

Vesti

Šta ovo rade vehabije po Bosni?! Cure podaci, SIPA i OSA povele istragu incidenta na strelištu kod Mostara!

Podeli vest

​Državna policijska agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i Obaveštajno sigurnosna agencija (OSA) Bosne i Hercegovine proveravaju navode da su na strelištu u kasarni Oružanih snaga BiH kod Mostara obuku gađanja provodili pripadnici vehabija kao i maloletne devojke, potvrdili su iz ministarstva obrane BiH.

- Mi još čekamo izveštaje SIPA i OSA. Sistem komandovanja u Oružanim snagama BiH već je pokrenuo procedure utvrđivanja činjenica i okolnosti, kao i narušavanje sigurnosti lokacije, povodom medijske informacije da su osobe povezane s vehabijskim pokretom vežbale gađanje na vojnom poligonu kod Mostara, a među kojima su bile i četiri maloletne ženske osobe - rekao je u utorak za medije u Mostaru zamenik ministra obrane BiH Slaven Galić.

Informaciju da su strelište kasarne Miralem Jugo, u sklopu Oružanih snaga BiH kod Mostara, koristili pripadnici vehabijskoga pokreta najpre su objavili lokalni mediji, među kojima je i večernji.ba. Objavili su i fotografiju na kojoj se vide četiri žene, obučene po islamskim običajima, na kojoj muškarci pucaju iz pištolja prema metama.

Pozivajući se na neimenovane sigurnosne izvore mediji su naveli kako je fotografija nastala u februaru i da se ovo strelište više meseci koristilo za obučavanje osoba bliskih radikalnim krugovima vehabija za koje nije vođena potpuna evidencija ulaska.

Oni su na strelište koje se nalazi u okviru kasarne dolazili uz odobrenje ministarstva obrane BiH koje je dozvolu za korištenje strelišta izdalo Streljačkom klubu Velež iz Mostara. Galić pojašnjava kako je ministarstvo nedavno poništilo raniju odluku o privremenom ustupanju na korišćenju strelišta na ovoj vojnoj lokaciji Streljačkom klubu Velež, što "znači da im se zabranjuje ulazak na lokaciju".

Iz Državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) potvrdili su kako vode istragu kako bi se utvrdio identitet osoba koje su koristile ovo strelište.

Tužilaštvo BiH nije potvrdilo niti demantovalo da vodi istragu o ovome incidentu navodeći da "prati sve pojave i događaje u medijima i javnosti, koje mogu biti zanimljive s aspekta prikupljanja dokaza i informacija o potencijalnim opasnostima od terorističkih aktivnosti".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija