• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

04.05.2024

07:00

Miloš Veljković za Informer: Na EP idemo bez euforije, sve ćemo reći na terenu! (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Fudbal

Miloš Veljković za Informer: Na EP idemo bez euforije, sve ćemo reći na terenu! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Štoper nemačkog Verdera smatra da reprezentacija Srbije na predstojećem šampionatu Starog kontinenta može da bude jedno od najprijatnijih iznenađenja, kao i da je cilj plasman u narednu rundu takmičenja.

Naš nacionalni tim nakon 24 godine igraće najprestižniji reprezentativni turnir u Evropi i pokušaće da prođe grupnu fazu, gde se još nalaze Engleska, Danska i Slovenija. Ekipa selektora Dragana Stojkovića Piksija, mora se priznati, nije blistala u kvalifikacijama i jedva je izborila plasman u Nemačku, nakon mršavog remija sa Bugarskom u Leskovcu (2:2)
Zbog tih loših igara u kvalifikacijama, na manje od mesec i po do starta prvenstva, nema euforije među navijačima. Jedan od junaka pomenutog duela sa Bugarima, Miloš Veljković, kaže za Informer da će naša ekipa sve učiniti da ostvari primarni cilj, a to je prolazak u osminu finala.

Foto: Starsportphoto

Miloš Veljković i Aleksandar Mitrović

 

Miloše, do starta EP ostalo je manje od mesec i po dana. S obzirom na to da ste u Nemačkoj, praktično na licu mesta, je li sve spremno za početak?
- Da. Sve je spremno, svi su spremni. Ali, nema neke euforije, još se ne priča mnogo o svemu tome. Čeka se da se završi Bundesliga, evropski kupovi, gde su Nemci u završnici, pa onda kreće euforija. Biće fenomenalno. Nemačka voli fudbal, biće to spektakularan turnir.
Nakon 24 godine, na EP će igrati i Srbija. Kako Vam se čini grupa sa Englezima, Dancima i Slovencima?
- Niko nije džaba otišao na EP. Tamo nema lakih utakmica, ko god je rival. Sve ih poštujemo naravno i sa svima ćemo se boriti da izvučemo što bolji rezultat. Ne bih, međutim, da pričam mnogo van terena pre i za vreme prvenstva, već na terenu. Imamo odličnu ekipu, top selektora, na nama je da na terenu pokažemo pravo lice.

 

 

 

Gol iz Leskovca za pamćenje

Dosad jedini gol za Srbiju postigli ste u Leskovcu u tom meču sa Bugarskom kada smo se plasirali na EURO. Pobeda je izostala, ali za Vas nezaboravan trenutak...
- Odavno sam sebi zacrtao cilj da dam prvi gol za reprezentaciju. Bio sam blizu i protiv Crne Gore, ali na kraju nije mogao bolji trenutak nego meč koji je odlučivao o plasmanu na EP. Bio sam presrećan. Otac i majka su gledali utakmicu baš iza tog gola, stvarno je bio sjajan dan za mene. Ponosan sam što sam pomogao ekipi i što sam na taj način doprineo da odemo na EURO.

 

Pred Mundijal u Kataru pre godinu i po vladala je ogromna euforija, pa je ekipa ispala u grupnoj fazi. Ovog puta, euforije maltene nema. Šta možemo ovog puta da očekujemo na turniru?
- Što se tiče Svetskog prvenstva, želeli smo i mogli smo bolje. Nismo mogli u drugi krug, ali u odnosu na tada, mislim da smo sazreli kao grupa. Tu smo zajedno duži vremenski period, znamo se i mislim da možemo u drugi krug. Ali, kao što sam već rekao, nema tu neke euforije ili posebnog recepta. Jedini recept je, koliko god to nekom dosadno zvučalo, da damo 100 odsto u svakoj utakmici. Mi možemo svakog da dobijemo, ali isto tako i da izgubimo. Nema tu mnogo matematike, da gledamo ko je prvi rival, da li je bitnija prva, druga ili treća utakmica... Svaka je bitna, ali da damo 100 odsto.

Foto: EPAIMAGES

Miloš Veljković u dresu Verdera

 

Hoce li ekipa biti spremna za EURO? Za Mundijal to baš i nije bio slučaj...
- Da, nadam se da ćemo na turnir doći sveži i sa samopouzdanjem. Godinama imamo igrače koji igraju fenomenalno u klubovima i verujem da će mnogi biti u dobroj formi na EP. Trebaće nam što više igrača u top formi.
Kako ste zadovoljni Vašom sezonom?
- Dobro je to bilo u većem delu prvenstva. Moglo je bolje, imali smo mnogo povreda, ali nije to loše ako se zna da smo pre dve godine igrali Cvajtu (drugu ligu, prim.aut.). Često se dešavalo da su nam bitni igrači povređeni, da nismo mogli sa istim timom da igramo. Pobedili smo šta smo mogli, ima još da odigramo ovih nekoliko kola maksimalno, pa da se, lagano, spremamo za EP.

 

Nemački klubovi dominiraju i tek će


Ova sezona bice upamćena kao jedna od najinteresantnijih u nemačkom fudbalu u poslednjih 20-ak godina. Bajern je napokon pao sa trona, titulu je uzeo Leverkuzen. Dva tima, Bajern i Borusija, igraju polufinale Lige šampiona, dok je Leverkuzen u polufinalu Lige Evrope.
- Mislim da nemački klubovi imaju ozbiljnu šansu da osvoje dva najvažnija klupska trofeja. Mnogo se ranijih godina pričalo da Nemačka više nije među top ligama, evo, ove sezone dokazali su drugačije. Možda nije najbolja liga u Evropi, ali je u top tri. Sigurno. Leverkuzen je zasluženo šampion, bez dileme. Ne samo zbog sjajne igre koju prikazuju, već i zbog ponašanja na terenu i van njega. Gospodska ekipa. Uz Leverkuzen, Bajern, Dortmund, izdvojio bih još Lajpcig i Štutgart, kao timove koji su igrali jako dobar fudbal.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija