• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

04.05.2024

11:46

Srbin zagrmeo! Ako te uče da si Nemac, onda je sve jasno, a ako voliš Srbiju - nemaš dilemu!

Starsportphoto©

Fudbal

Srbin zagrmeo! Ako te uče da si Nemac, onda je sve jasno, a ako voliš Srbiju - nemaš dilemu!

Podeli vest

Ako decu roditelji nisu vaspitavali da vole Srbiju, možemo mi bilo šta da radimo, nećemo ih ubediti da igraju za našu selekciju, kaže Danijel Ljuboja (45), nekadašnji reprezentativac naše zemlje.

Fenomenalnu internacionalnu karijeru imao je fudbaler rođen u Vinkovcima u Hrvatskoj, a uz to je bio državljanin Francuske koji je imao samo jednu želju - da igra za Srbiju!

Ljuboja je igrao za Sošo, PSŽ, Strazbur, Nicu, Lens i mnoge druge klubove, a nastupao je za Srbiju i Crnu Goru 19 puta. Sigurno bi i više da nije imao paklenu konkurenciju u vidu Sava Miloševića, Mateje Kežmana, Nikole Žigića i Marka Pantelića.

 

Foto: profimedia

Ljuboja je potpuno promenio imidž

 

Okačio je kopačke o klin pre tačno deset godina, a sada je istakao da kod onoga ko reši da igra za svoju zemlju, nema dileme. 

- To je sve individualno. Ako su ta deca rođena u inostranstvu i ako od roditelja nisu vaspitani da vole Srbiju, možemo mi bilo šta da radimo, nećemo ih ubediti. Sve polazi iz kuće. Da li oni znaju šta nose u sebi? Ne može tebe da natera bilo ko da igraš za Francusku, ili Nemačku, ako nemaš osećaj da je to tvoja zemlja i da želiš da igraš za nju. Bez obzira što živiš tamo. Ako voliš Srbiju, dolaziš u nju, voliš Zvezdu ili Partizan, onda nećeš imati dilemu. Ako ne dolaziš u Srbiju, ako te roditelji uče da si Francuz ili Nemac, onda je valjda jasno... Ima logike - rekao je Ljuboja u intervjuu za "Kurir". 

Podsetimo, prošle godine se za Srbiju odlučio as Udinezea Lazar Samardžić koji je prošao mlađe selekcije Nemačke, ali su nas odjavili Stefan Bajčetić (Liverpul), Aleksandar Pavlović (Bajern) i Darijan Maleš (Švajcarska).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija