• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

28.03.2024

10:05

Može li Olimpijakos ponovo da padne u krcatoj Areni? Partizan bi da ponovi podvig iz prošle sezone! (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto

Partizan

Može li Olimpijakos ponovo da padne u krcatoj Areni? Partizan bi da ponovi podvig iz prošle sezone! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Partizana žele da ponove podvig iz prošle sezone! Aktuelni šampion ABA lige večeras (20.30, Sport klub 1) u krcatoj Beogradskoj areni dočekuju grčki Olimpijakos u jednom od najvažnijih mečeva ove sezone u Evroligi.

Biće to okršaj 32. kola najjačeg evropskog takmičenja koji u velikoj meri može da odredi dalji put ekipe Željka Obradovića u elitnom takmičenju.

Kevin Panter i saigrači po svemu sudeći, boriće se za deseto mesto na tabeli, odnosno, poslednju poziciju koja vodi u doigravanje, u ovom slučaju u plej-in.

Da bi to ostvarili, košarkaši Partizana večeras maltene imaju imperativ pobede protiv prošlogodišnjeg finaliste Evrolige. Iako trener Željko Obradović neće moći da računa na veoma bitnog igrača Zeka Ledeja, koji se sinoć kasno vratio iz SAD nakon porodične tragedije, kladionice smatraju da je domaćin favorit u večerašnjem okršaju.

Foto: Starsportphoto

Kevin Panter protiv Ajzee Kenana u prvom ovosezonskom meču Olimpijakos - Partizan

 

Motiva za novi trijumf u Evroligi crno-beli imaće na pretek. Osim toga što se bore za plasman u plej-in, ekipa iz Humske pokušaće da se revanšira crveno-belima i za poraz iz prvog dela sezone, kada su po mišljenju mnogih oštećeni u Pireju. Tada je Olimpijakos slavio sa 98:94 nakon produžetka, a crno-beli su u međuvremenu doživeli nekoliko neočekivanih poraza, zbog čega praktično večeras nemaju pravo na grešku.

Još jedna stvar mota se po glavama "grobara" kada je u pitanju večerašnji meč. Reč je o duelu odigranom pre nešto više od godinu dana u Beogradskoj areni, kada je Partizan na krilima fantastične podrške savladao Olimpijakos sa 90:75. Taj meč odigran je 24. marta 2023. godine i nakon toga manje-više bilo je jasno da će Partizan biti učesnik četvrtfinala Evrolige.

Crno-beli su na krilima Dantea Egzuma, Kevina Pantera i Džejmsa Nanelija srušili tadašnjeg lidera Evrolige, posle čega je usledila nezapamćena euforija među "grobarima". Kasnije je srušen i Real Madrid, zatim i Monako, da bi u poslednjem kolu trijumfom nad Panatinaikosom beogradski tim obezbedio šesto mesto na tabeli i čuveni četvrtfinalni okršaj sa madridskim Realom.

Foto: Starsportphoto

Egzumovo zakucavanje preko Bolomboja

 

Navijači Partizana ovih dana rado su se prisećali te utakmice protiv Olimpijakosa. Naravno, ostaće upamćeno i čuveno zakucavanje bivšeg asa crno-belih Dantea Egzuma preko sadašnjeg centra Crvene zvezde Džoela Bolomboja, što je bio jedan od najatraktivnijih poteza u Evroligi u poslednjih nekoliko godina.

 

 

Partizan ovog puta nema Egzuma, ali svi veruju da ima snage za još jedan podvig koji bi ga približio desetom mestu i plasmanu u plej-in najjačeg košarkaškog takmičenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija