• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

25.04.2024

12:11

Denver u LA: Hoće li NBA dozvoliti da serija ode na 3:0 za Nagetse?

AP/Photo

NBA

Denver u LA: Hoće li NBA dozvoliti da serija ode na 3:0 za Nagetse?

Podeli vest

Ekipa Denver Nagetsa, predvođena Nikolom Jokićem (29) u večeri između četvrtka i petka (Arena 1 premijum, 4.00) imaju priliku da povedu u seriji protiv Los Anđeles Lejkersa sa 3:0 u prvoj rundi plejofa, ali da li će najjača liga sveta to dozvoliti?

Otkako je sveta i veka, to jest NBA košarke, poznato je da su "jezeraši" čedo i miljenici čelnika lige. Razloga za to je mnogo, glamurozni grad, franšiza sa možda najvećim brojem navijača, slavne ličnosti na svakoj utakmici, ali i vrhunski rezultati decenijama unazad. 

Sa tretmanom "omiljenog deteta" Lejkersi su često gurani pored nekih manje atraktivnih protivnika u jako važnim i, širokim auditorijum ispraćenim, utakmicama. Sada se javlja strah da bi se to moglo desiti protiv Denver Nagetsa na čelu sa Nikolom Jokićem.

Foto: AP/Photo

Jokić protiv Ruija Hačimure

Naravno, svima je poznato da su aktuelni šampioni na putu do svog prvog prstena u istoriji počistili isti taj Los Anđeles sa 4:0 u finalu Zapadne konferencije, ali ne može se reći da više instance nisu pokušale da seriju učine zanimljivijom. Srpskom centru svirani su diskutabilni faulovi kako bi se rano uveo u problem sa ličnim greškama, ali ni to nije bilo dovoljno - jednostavno, Nagetsi su bili toliko bolji rival.

Ove sezone Denver opet dolazi u "grad anđela" sa dve utakmice prednosti, nakon što je Džamal Marej pogodio nestvaran šut preko Entonija Dejvisa za pobedu 101:99. Kladionice ovoga puta na pobedu oba tima daju identičnu kvotu - 2,15, što je razlog više za brigu objektivnih i navijača tima iz Kolorada.

Takođe, zanimljivo je da ekipa Majkla Malouna u ovogodišnjem izdanju plej-ofa izvodi samo 11,5 slobodnih bacanja po utakmici i samo Nju Orleans i Majami Hit izvode manje. Poređenja radi, prvi na listi su Dalas Maveriksi sa 30 prosečno!

Foto: AP/Photo

Duel Jokića i Entonija Dejvisa

Ljubiteljima NBA košarke sa ovih prostora i dalje je urezano u sećanje sramno suđenje tokom finala Zapada 2002, kada su koplja ukrstili Lejkersi sa Kobijem i Šekom i Sakramento Kingsi Vlade Divca i Peđe Stojakovića.

Deceniju kasnije, glavni sudija tog duela je javno priznao da je sve rađeno po narudžbi i da je želja lige bila da serija ode u sedam utakmica zbog prodaje karata i TV prava.

Zamislite sada ovaj scenario, miljenik mnogih Lebron Džejms sa 39 godina vodi proslavljenu franšizu do novog velikog uspeha, savladavši aktuelne šampione i dvostrukog MVP-ja lige na svom putu. Kako bi se to prodavalo...

Da ne grešimo dušu, Lejkersi su već dobili javno izvinjenje od NBA zbog grešaka u suđenju na prošlom meču, pa je prirodna misao navijača da će sada arbitri "da vrate". 

Cup tree provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija