• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

04.05.2024

20:39

Uroš Blažić i odbegli egzekutor MMA borca išli u istu školu! Neverovatna slučajnost povezuje dvojicu ubica

Privatna arhiva

Vesti

Uroš Blažić i odbegli egzekutor MMA borca išli u istu školu! Neverovatna slučajnost povezuje dvojicu ubica

Podeli vest

Uroš Blažić (21), optužen da je na današnji dan prošle godine streljao devetoro i ranio 12 mladih u Malom Orašju i u Duboni, i Vasilije Gačević (23), odbegli ubica MMA borca Stefana Savića (23), išli su svojevremeno u istu školu u Beogradu i sasvim je moguće da su se poznavali!

Interesantna je slučajnost da su obojica pohađali Osnovnu školu "Ivan Goran Kovačić" na Zvezdari, iz koje ih njihovi vršnjaci iz klupe pamte po problematičnom ponašanju.

Uroš je često nasrtao na drugu decu, pa ih čak davio golim rukama, dok za Vasilija kažu da se krajem osmog razreda "promangupirao" i priklonio lošem društvu koje je u tom kraju bilo poznato po prodaji narkotika.

Blažić je, kako smo ranije objavili, u istrazi ispričao da su ostala deca tada, zbog njegovog malo tamnijeg tena, mislili da je Rom, što je za njega bilo ponižavajuće pa ih je napadao. On je, međutim, i kasnije, kad se preselio u Dubonu, bio sklon agresiji i nasilju prema meštanima.

Dva puta hapšen

Dva puta je hapšen, ali nije dočekao sudski epilog, već je počinio jedan od najmasovnijih pokolja na ovim prostorima.

- Uroš je detaljno pričao o svom detinjstvu i o odnosu sa meštanima mladenovačkih sela, koje je zavio u crno. On je rođen na Zvezdari, gde je proveo detinjstvo, a iz nekih porodičnih razloga se najpre preselio na Mirijevo, gde je sa roditeljima i bratom živeo kao podstanar, a potom u Dubonu. Smatrao je da je mnogo bitniji i važniji od meštana ovog sela, jer je 'dete sa asfalta'. Hvalio se i poznanstvom sa jednim učesnikom rijalitija. Umislio je zato da su svi u selu ljubomorni na njega i to je nekoliko puta ponovio na saslušanju - otkrio je tada naš sagovornik iz istrage. 

S druge strane, Gačević je u svom okruženju isprva važio za mirnog i povučenog dečaka, ali je ubrzo postao sušta suprotnost i sklon agresivnim istupima. U jednom trenutku je pokušao da izgradi fudbalsku karijeru, međutim, otisnuo se u mutne vode kada je u tom naumu "propao".

Tako je sa prijateljem Markom Daničićem (23), takođe bivšim fudbalerom, iz bezobzirne osvete u noći između 23. i 24. februara monstruozno ubio MMA borca i reprezentativca Stefana Savića na Dorćolu. Obojica su od tada u bekstvu.

Ugledao se na očuha?

Interesantno je da je Gačeviću od ranog detinjstva očuh vođa navijača FK Rada, Dragan Supurović Supa (52), protiv koga su podnošene brojne krivične prijave - za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, nanošenje lakih povreda, trgovinu drogom droge... 

Teretio se i da je 1994. ubio Ivana Pavlovića u jednom kafiću u okviru tržnog centra "Vidikovac", ali je 2019. pravosnažno oslobođen za tu likvidaciju, posle više osuđujućih presuda.

Supuroviću su lisice na ruke stavljene i u novembru 2023. zbog sumnje da je nokautirao pripadnika Žandarmerije na utakmici Zemun - Rad.

Njegovo ime se spominjalo i na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, gde je svedok okrivljeni Srđan Lalić otkrio da je i on trebalo da bude jedna od žrtava koljačkog klana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija