• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

25.04.2024

09:50

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

AP/Photo

NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Podeli vest

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

Nakon što je prvi meč okončan sa samo dva poena prednosti za domaće (94:92), drugi susret protekao je mnogo mirnije za tim iz "Pejkom centra" 124:92.

Najzaslužniji za jako važnu pobedu i maksimalan učinak pre selidbe serije u "grad džeza" je bio Šej Gildžus Aleksander sa 33 poena i pet asistencija, a njegov saigrač Čet Holmgren smatra je upravo reprezentativac Kanade najbolji igrač u NBA ligi ove sezone.

Foto: AP/Photo

Čet Holmgren

- Šej je previše skroman da bi to rekao, ali ovo ovde je MVP, on je MVP. Moram ja da kažem umesto njega, jer on neće - rekao je prošlogodišnji prvi pik sa drafta, koji je takođe imao jako zapaženo veče sa 26 poena i sedam skokova.

Ruku na srce, "gromovi" su na raspolaganju imali i još i te kako raspoloženog Džejlena Vilijamsa (21 poen i sedam asistencija), dok je Gildžesov kolega iz kanadske reprezentacije Luguenc Dort dodao 15 koševa.

Kada se na sve to doda i podatak da su Pelikansi šutirali katastrofalnih 26 odsto jasno je da gosti nisu imali šta da traže protiv odlično raspoređenog napada Oklahome.

Davno je legendarni Pet Rajli ukazao na prednosti timova koji mogu da računaju na veći broj igrača.

- Rotirate osam igrača, igrate sa sedam, koristite šest, a verujete petorici - govorio je svojevremeno čuveni "kum".

 

Cup tree provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija