• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2023

06:32

Maestro! Brutalni Jokić dirigovao, Denver posle drame srušio Kliperse (VIDEO/FOTO)

tanjug/ap

NBA

Maestro! Brutalni Jokić dirigovao, Denver posle drame srušio Kliperse (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

U NBA ništa novo! Sjajni Nikola Jokić opet je vodio Denver do trijumfa, Nagetsi su posle velike borbe pobedili Los Anđeles Kliperse sa 111:108.

Srpski centar je briljirao i upisao dabl-dabl. Meč je završio sa 32 poena, 16 skokova i devet asistencija, a nije promašio nijedno od 14 slobodnih bacanja.

Sjajni su bili u ekipi Denvera i Gordon sa 20 poena, Džekson je dodao 18, a Porter Džunior 10, koliko je imao i Braun. U Klipersima, Pol Džordž je dominirao sa 35 poena i sedam skokova, Harden je ubacio 21 poen uz četiri asistencije, Lenard je imao 15 poena, a Pauel poen manje. Ivica Zubac je i pored borbe za Jokićem došao do 13 skokova uz devet poena i tri asistencije.

Foto: tanjug/ap

 

 


Posle tesne prve četvrtine, Nagetsi su tokom drugog dela igre uspeli da pronađu rešenje za igru Klipersa. Jokić i ekipa poveli su sa 51:41, imali i "+13", ali su dozvolili rivalima da se vrate u život.  Vodio je Denver tokom većeg dela utakmice, imao višak od devet poena u trećoj deonici, ali su to Klipresi istopili i pred odlučujući deo meča poveli 87:84.

Usledila je rezultatska klackalica, a onda je ekipa iz Los Anđelesa mini serijom od 4:0 povela 97:92.  Ipak, Majkl Porter Džunior, Nikola Jokić i Aron Gordon vratili su Denver u život (99:98). Potom je ekipa iz Kolorada preokrenula rezultat na 109:104, Klipresi su prišli na 109:108 tokom triler završnice, ali ipak nisu uspeli da završe posao. Jokić je na 15 sekundi do kraja meča zaledio navijače. Pol Džord je ukrao loptu Srbinu koji umalo da postane tragičar. Vodio je Denver sa 109:106, imao napad, kada je Džordž presekao jednu loptu i pogodio za samo pola koša zaostatka. Ipak, Nikola je ubacio još dva penala za kraj, a Džordž promašio trojku za produžetak.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 

 

Foto: tanjug/ap

 

 

Atlanta Bogdana Boganovića pobedila je Detroit 126:120. Srpski as je rešetao u prvom poluvremenu, a onda je stao, u drugom delu meča je promačio čak sedam trojki. Bogdanović je meč završio sa 17 poena, tri skoka i tri asistencije uz skorman šut iz igre 7/17, dok je najraspoloženiji bio Mari sa 32 poena. Kod domaćina je Osar Tompson ubacio 21, a Marvin Begli  22 poena.

Oklahoma  Tanderi su deklasirali San Antonio Sparse 123:87 , srpski plejmejker Vasa Micić imao je samo jedno pogođeno slobodno bacanje i dve asistencije za nešto više od 10 minuta na terenu. 

 

NBA LIGA

 

Šarlot - Majami 105:111

Detroit - Atlanta 120:126

Filadelfija - Indijana 126:132

Bruklin - Orlando 124:104

Oklahoma - San Antonio 123:87

Nju Orleans - Dalas 131:110

Juta - Portland 115:99

Denver - LA Klipers 111:108

Golden Stejt - Minesota 101:104

LA Lejkers - Memfis 134:107

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija