• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

17.04.2024

14:56

Zvanično objavljeno! Ovo je drim-tim Amerike za Olimpijske igre u Parizu!

USAB/printscreen

Košarka

Zvanično objavljeno! Ovo je drim-tim Amerike za Olimpijske igre u Parizu!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija SAD igraće u najjačem sastavu na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, zvanično je potvrđeno na sajtu njihovog nacionalnog tima!

Na spisku selektora Stiva Kera nalaze se Kevin Durent, Lebron Džejms, Stefon Kari, Džoel Embid, Kavaj Lenard, Devin Buker, Entoni Dejvis, Entoni Edvards, Bem Adebajo, Tajris Halibarton, Džru Holidej i Džejson Tejtum.

Američki mediji danima unazad spekulisali su ko bi mogao da bude poslednje ime jednog od najjačih timova u istoriji košarke. Danas je potvrđeno da je to košarkaš Los Anđeles Klipersa Kavaj Lenard, što znači da Ameri bez ikakve sumnje "pucaju" na zlatnu medalju u Parizu.

Podsetimo, američki drim-tim biće u grupi sa košarkaškom reprezentacijom Srbije, a snage će odmeriti već na startu Olimpijskih igara 28. jula. Sve utakmice grupne faze biće odigrane u Lilu, na stadionu "Pjer Moroa", a sa "orlovima" i Amerikom u grupi se nalaze još Južni Sudan i ekipa koja će izboriti to mesto nakon kvalifikacija.

Foto: USAB/printscreen

Tim Amerike na Olimpijskim igrama u Parizu

Ovim povodom oglasio se i direktor reprezentacije, čuveni košarkaš Grent Hil, koji kaže da je razgovarao sa svim reprezentativcima i da je svima čast da brane boje SAD.

- Čast mi je i zadovoljstvo da predstavim nacionalni tim SAD za Pariz. Zahvalan sam ovim ljudima što su prihvatili poziv da predstavljaju SAD. Naša država je dom nekih od najboljih igrača na svetu i cenim veliko interesovanje mnogih da budu deo ovog spiska. Odluke nisu bile lake, ali bilo je zadovoljstvo biti deo tima koji bira 12 igrača koji će braniti boje SAD - navodi Grent Hil, a prenosi zvanični sajt reprezentacije.

Ovaj svojevrsni drim-tim sa klupe će kao selektor predvoditi Stiv Ker, trener Golden Stejta, a pomagaće mu Mark Fju sa Gonzaga univerziteta, kao i treneri Klipersa i Majamija, Tajron Lu i Erik Spolstra.

- Moj stručni štab i ja smo počastvovani što ćemo voditi ovu neverovatnu grupu momaka u pohodu ka zlatu u Parizu. Planiramo da predstavljamo američku košarku najbolje moguće i nadamo se da ćemo našu zemlju učiniti ponosnom - poručio je Stiv Ker.

Što se tiče reprezentacije Srbije, još uvek nema nagoveštaja kada će selektor Svetislav Pešić saopštiti spisak, kao i da li će na njemu biti najboljeg igrača sveta Nikole Jokića. Jutros se tim povodom oglasio Vasilije Micić, košarkaš Šarlota, i javno izrazio želju da bude deo reprezentacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija