• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

10.05.2024

20:45

Rusi raspalili iz "iskandera"! Uzbuna u Kijevu! Nastupa kritična faza rata!

Reuters

Vesti

Rusi raspalili iz "iskandera"! Uzbuna u Kijevu! Nastupa kritična faza rata!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 807. dan

Uzbuna u Kijevu nakon napada na Harkov

Rusi raspalili iz "iskandera" i uništili "patriot 

Ruska vojska saopštila je da je direktnim pogotkom iz sistema „iskander“ uništila američki PVO sistem „patriot“ u Zaporoškoj oblasti.

Kako se navodi, uništena je i prateća radiolokaciona stanica „AN/MPQ-65“.

Komandant Kopnene vojske Ukrajine: Kritična faza rata nastupiće u naredna dva meseca

Komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine general-potpukovnik Oleksandr Pavljuk izjavio je danas da će kritična faza rata nastupiti u naredna dva meseca.

"Rusija zna da ako dobijemo dovoljno oružja u roku od mesec ili dva, situacija bi mogla da se okrene protiv njih", rekao je Pavljuk u intervjuu za Ekonomist.

Pošto je američka pomoć tek počela da stiže do linija fronta, ruske trupe ubacuju svu borbenu opremu koju imaju da testiraju iscrpljene i nedovoljno snabdevene ukrajinske trupe, navodi list.

Zelenski potvrdio, počela ruska ofanziva na Harkov, ima mrtvih! U toku evakuacija stanovništva, Rusi razneli važan most!

 

Najvažnije sa brifinga ruskog ministarstva odbrane:

- Ruska vojska je izvela udare na položaje ukrajinske PVO, arsenale oružja, rafinerije, fabrike za proizvodnju čamaca i dronova, položaje jedinica;
- Za nedelju dana ruske snage su izvele 27 grupnih udara oružjem velikog dometa;
- Jedinice „Zapad“ oslobodile su mesta Kotljarovka i Kislovka, odbijeno je 14 ukrajinskih kontranapada;
- U poslednja 24 sata protivnik je u borbama sa pripadnicima grupe „Zapad“ izgubili do 1.015 vojnika, tri tenka, od toga dva „leoparda“;
- Grupa „Jug“ je nastavila proboj u dubinu protivničke odbrane, a ukrajinske snage su izgubile više od 1.985 vojnika;
- Jedinice grupe „Istok“ poboljšali su svoj taktički položaj a protivnik je izgubio 860 vojnika;
- Jedinice grupe „Centar“ oslobodile su naselje Novokalinovo u DNR, a za nedelju dana ukrajinska vojska izgubila je 2.360 vojnika, četiri tenka, od toga jedan „leopard“;
- Grupa „Centar“ je za nedelju dana uništila dva tenka „abrams“, dva vozila „bredli“ i jedno tipa „marder“, kao i višecevni bacač raketa „vampir“;
- Jedinica „Dnjepar“ je za nedelju dana porazila tri ukrajinske brigade, a protivnik je izgubio do 240 vojnika;
- Tokom protekle nedelje na liniji razdvajanja predalo se 13 ukrajinskih vojnika;
- Ruska vojska uništila je skladište raketne municije zapadne proizvodnje u Odesi;
PVO je u proteklih nedelju dana oborila ukrajinski avion Su-27 i tri rakete "atakams".

Ruski PVO uništio dve "oljhe"!

Ruski sistemi PVO uništili su iznad Belgorodske oblasti dva projektila "oljha", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Jutros oko 09:30 po moskovskom vremenu sprečen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad na objekte na teritoriji Ruske Federacije uz upotrebu sistema 'oljha'", navodi se u saopštenju ruskog vojnog resora.

Ukrajinci objavili detalje napada

Ruske snage izvele su noćas kombinovani napad na Ukrajinu upotrebljavajući bespilotne letelice tipa Šahed-131/136 i protivvazdušne vođene rakete S-300/S-400, izjavio je komandant Vazdušnih snaga Oružanih snaga Ukrajine Nikolaj Oleščuk.

On je naveo da su ruske snage sa Krima lansirale 10 dronova i ispalile dve rakete iz Belgorodske oblasti, prenosi Unian. 

Prema rečima Oleščuka, uništeno je 10 dronova iznad Hersonske, Nikolajevske i Odeske oblasti.

Načelnik Harkovske oblasti Oleh Sinehubov izjavio je da su u noćašnjem ruskom udaru na Harkov povređene dve osobe i da je oštećeno 12 privatnih stambenih objekata.
 

Panika u Ukrajini, Rusi počeli prodor ka Harkovu?! Oglasio se savet za nacionalnu bezbednost!

Napad na Harkov

Rusi su noćas napali ciljeve u Harkovu pojektilima sistema S-300. Ukrajinska strana tvrdi da je civilna infrastruktura oštećena - 12 privatnih stambenih objekata!

Dve osobe su povređene, 11-godišnje dete i 72-godišnja žena.

 

 

Rusija tvrdi da je izvela udare na skladište municije u Harkovu. Čekaju se detaljniji podaci.

 

 

Pada Avdejevka 2! Kijev pred ogromnim gubitkom: Rusi samo što nisu rasporili Krasnogovorku na pola

 

Dron išao na Moskvu!

Snage ruske PVO uništile su u Podmoskovlju ukrajinski dron koji je leteo u pravcu Moskve, nema ni žrtava ni materijalne štete, rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

Pored Moskovske oblasti, odbijeni su napadi dronovima i u Belgorodskoj i Brjanskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Putin potpisao sudbonosni papir! Baš uoči Dana pobede... Rusija ne sme da čeka, sprema se za zlo koje dolazi!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje
Hronika

"Poslednji put sam ih video kod deponije, tu ima potok i cev! Ko zna šta su....": On je video Dankine ubice, i za Informer otkrio jezive detalje

Od male Danke Ilić(2) koja je 26. marta nestala u Banjskom Polju, već dva meseca nema ni traga ni glasa. Policija je prečešljala svaki pedalj ovoga kraja. Urađena su veštačenja predmeta uzetih iz automobila kojima je udarena devojčica kao i predmeti iz porodične kuće Dejana Dragijevića iz Zlota , osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

20.05.2024

09:14

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija