• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

11.04.2024

16:14

Odgovor na američku provokaciju! Rusija ukida moratorijum na rakete srednjeg i malog dometa

AP/Photo

Vesti

Odgovor na američku provokaciju! Rusija ukida moratorijum na rakete srednjeg i malog dometa

Podeli vest

Rusija dopušta mogućnost revizije svog jednostranog moratorijuma na raspoređivanje raketa srednjeg i malog dometa, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

On je to rekao komentarišući planove SAD o raspoređivanju raketa srednjeg dometa u azijsko-pacifičkom regionu.

Rjabkov je dodao da čak i u slučaju da Sjedinjene Američke Države rasporede rakete srednjeg dometa na Guamu, to može biti razlog da Rusija revidira svoj moratorijum.

Rjabkov je istakao da se Moskva pribojava da je odluka Vašingtona da razmesti rakete srednjeg dometa u azijsko-pacifičkom regionu nepovratna.

Prema njegovim rečima, Moskva ne bi želela da dođe do daljeg porasta potencijala, koji su američke vlasti uporno stvarale poslednjih godina u oblasti koja je ranije regulisana Sporazumom o zabrani raketa srednjeg i kratkog dometa.

On je takođe poručio da će Rusija na ovakve američke planove odgovoriti "dvostrukim suprotstavljanjem".

- Kako je nedavno razmatrano tokom posete ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova Pekingu, na "dvostruko obuzdavanje" možemo i odgovorićemo "dvostrukim otporom" - rekao je Rjabkov.

Jedan od elemenata takvog suprotstavljanja, istakao je zvaničnik, biće revizija pristupa jednostranom moratorijumu na raspoređivanje raketa srednjeg i malog dometa koji je Rusija objavila 2018. godine.

Ranije je portparol Pacifičke komande američke vojske izjavio za Sputnjik da su SAD usmerene na to da do kraja tekuće godine rasporede u azijsko-pacifičkom regionu raketne sisteme srednjeg dometa.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija