• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

02.03.2024

21:10

Početak apokalipse! Francuzi traže izlazak iz NATO! Sprema se invazija na Pridnjestrovlje

Reuters

Vesti

Početak apokalipse! Francuzi traže izlazak iz NATO! Sprema se invazija na Pridnjestrovlje

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 738. dan

Francuzi traže izlazak iz NATO

 

Slovački premijer upozorava: Početak apokalipse

 

Kijev i Kišnjev spremaju invaziju na Pridnjestrovlje

 

Ruski špijuni digli Nemačku na noge

 

Rusija će rasporediti dodatno oružje kao odgovor na proširenje NATO-a

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas u Antaliji da će Rusija rasporediti dodatno oružje u novoformiranom moskovskom i lenjingradskom vojnom okrugu kao odgovor na ulazak Finske i Švedske u NATO.

"Već smo doneli organizacione odluke, formirani su Moskovski vojni okrug i Lenjingradski vojni okrug. Tu će biti raspoređeno dodatno naoružanje koje će biti adekvatno izazovima koji se mogu pojaviti na teritoriji Finske i Švedske", naglasio je Lavrov na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, ulaskom Finske i Švedske u NATO, propale su decenije dobrosusedskih odnosa tih zemalja sa Rusijom, objavila je agencija RIA Novosti. Lavrov je istakao, govoreći o sukobu u Pojasu Gaze, da Izrael još nije promenio svoj cilj da potpuno "očisti" tu palestinsku enklavu od pripadnika Hamasa. Lavrov je naveo da se Izrael pred muslimanski praznik Ramazan sprema da preduzme vojnu operaciju u gradu Rafi, gde se nalazi oko dve trećine stanovnika Pojasa Gaze, od kojih je većina pobegla od borbi u drugim delovima enklave.

Upozorenje Litvanije Rusima!

Litvanija će konfiskovati sa vozila sa ruskim tablicama ukoliko ne napuste teritoriju zemlje do 11. marta, saopštila je litvanska uprava carine. Kako se navodi, na teritoriji Litvanije i dalje ima ljudi koji upravljaju automobilima koji su registrovani u Rusiji.

Oni su dužni do 11. marta ili da registruju te automobile u Litvaniji ili da napuste teritoriju Evropske unije. Ova mera se neće odnositi na sve one koji su u tranzitu kroz teritoriju Litvanije na putu za ruski Kalinjingradsku oblast. Vozači će imati rok od 24 sata da prođu teritoriju Litvanije, pod uslovom da se u automobilu nalazi vlasnik vozila.

Podsetimo, Evropska unija zabranila je državljanima Ruske Federacije da svojim vozilima ulaze na teritoriju Evropske unije čak i ukoliko je reč o turističkom putovanju.

 

Najvažnije sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane:

Na donjeckom pravcu jedinice grupe "Jug" zauzele su povoljnije položaje dok su ukrajinske snage izgubile 390 vojnika i dva tenka, uništena je haubica AS-90 britanske proizvodnje, "krab" poljske proizvodnje, M119 iz SAD i skladište munisije;
Na kupjanskom pravcu takođe su ruske jedinice poboljšale svoje položaje, a Kijev je izgubio do 55 vojnika, tenk, tri samohodna artiljerijska oruža, dve haubice i radar AN/TPQ-50;
Na avdejevskom pravcu ruska vojska je odbila osam kontranapada ukrajinskih snaga, koje su izgubile do 160 vojnika i pet oklopnih vozila, uključujući "bredli";
Na južnodonjeckom pravcu Kijev je izgubio do 270 vojnika, dva tenka, dva borbena vozila pešadije, haubicu "paladin" i "MSTA-B";
Na hersonskom pravcu ukrajinska vojska izgubila je do 60 vojnika a uništeno je i skladište municije;
Ruska PVO je u poslednja 24 sata oborila pet krstarećih raketa "storm šedou"

 

Lanceti u akciji!

Pripadnici grupe "Zapad" su uz primenu "lanceta" uništili švedsko borbeno vozilo pešadije i američki "hamer".

Prethodno je ruska vojska preciznim pogotkom dronom "lancet" uništila slovačku samohodnu haubicu Zuzana kalibra 155 mm. Video RT, izvor Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Dronovi napali ruske istražitelje u Brjanskoj oblasti, ima ranjenih!

 

 

Sirski je upravo saopštio šokantnu odluku! Šta se dešava u ukrajinskoj vojsci posle pada Avdejevke?!

 

Dvoje stradalo, 8 ranjeno u Odesi!

Dve osobe su poginule, osam je ranjeno, a šest se i dalje vode kao nestale nakon što se ruski dron srušio na stambeni blok u južnom ukrajinskom lučkom gradu Odesi, saopštile su vlasti.
"Rusija nastavlja da se bori protiv civila. Jedan od neprijateljskih dronova pogodio je stambenu zgradu u Odesi. Uništeno je 18 stanova“, saopštio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na Telegramu.
Regionalni guverner Odese Oleh Kiper, saopštio je da su radovi na čišćenju ruševina u toku i da je izvučen živ jedan čovek, koji je verovatno bio u podrumu u vreme napada.
Ukrajinski mediji, koji su citirali lokalne vlasti, saopštili su da se šest osoba i dalje vode kao nestale, prenosi Rojters.
U Hersonskoj oblasti ruske snage su jutros izvršile artiljerijski napad na Stanislavsk, u kome je jedna osoba ubijena, saopštilo je regionalno tužilaštvo, prenosi Ukrinform.
U Sumskoj oblasti, ruske snage su tokom noći i jutra izvršile 11 udara na devet naselja u regionu, sopštile su lokalne vlasti na Telegramu, prenosi Ukrinform.

Oglasio se osnivač Blekvotera! Dugo je ćutao o Rusiji i ratu u Ukrajini, sada ima šokantnu poruku za Ameriku i Zapad!

 

Eksploziv na ulazu u Krim

Na kontrolnom punktu ka Krimu u patosu jednog automobila pronađena je eksplozivna naprava sastavljena od komponenti strane proizvodnje. Vozač je policajac iz Hersonske oblasti, javlja Tass.

 

Noćni napadi u Odesi i Harkovu, ima žrtava

Udari dronovina po Odesi i Harkovu. U Odesi stradalo dvoje ljudi, javlja  Strana. U Harkovu je oštećeno 17 automobila!

 

 

 

"Suhoji" im ne daju ni da polete!

Lovci "suhoj" Su-35S Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije obavljaju dužnosti u vazdušnom prostoru u pravcu Avdejevke i ne dozvoljavaju poletanje aviona Oružanih snaga Ukrajine sa aerodroma, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Posade višenamenskih super-manevarskih lovaca Su-35S vrše borbeno dežurstvo na avdejevskom pravcu u zoni PVO", navodi se u saopštenju.

Svrha borbenog dežurstva u vazduhu je patroliranje na datom području i prikrivanje dejstva bombardera i jurišnih aviona, kao i helikoptera vojne avijacije prilikom napada na vojne ciljeve i opremu Oružanih snaga Ukrajine, objasnilo je Ministarstvo odbrane.

 

NATO trupe u Ukrajini! Premijer potvrdio najgore, Rusija već saopštila šta sledi: Direktno su uključeni...

 

Drama u Sankt Peterburgu!

U Sankt Peterburgu se dogodila eksplozija kada se, kako javljaju lokalni mediji, olupina bespilotne letelice srušila pored stambene zgrade na Piskarevskom prospektu. Niko nije povređen. Prema preliminarnim podacima, meta je bilo skladište nafte Ruči. Stanari oštećenih stanova su evakuisani.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija