• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji list

12.05.2022

16:45

PRONAĐENI RUSKI VOJNI DOKUMENTI, OTKRIVAJU SVAKI KORAK PUTINA!? Okupacija cele Ukrajine, brzi napad na Kijev... Suhačov spreman da preda beleške o ratnim planovima

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

PRONAĐENI RUSKI VOJNI DOKUMENTI, OTKRIVAJU SVAKI KORAK PUTINA!? Okupacija cele Ukrajine, brzi napad na Kijev... Suhačov spreman da preda beleške o ratnim planovima

Podeli vest

Ukrajinski zvaničnici saopštili su u sredu da su u Sumskoj oblasti pronašli ruske vojne dokumente

U dokumentima se vidi da je ruska vojska, bar u prvim danima invazije, nameravala da zauzme celu teritoriju Ukrajine.

Prema saopštenju koje je potpisao šef ukrajinske Državne istražne kancelarije Aleksij Suhačov, dokumenti, uključujući i ratne planove, pronađeni su u severoistočnom gradu Trostjanec u Sumskoj oblasti, koji su ukrajinske snage oslobodile krajem marta nakon mesec dana okupacije.

Suhačov tvrdi da su istražitelji pronašli "važne dokumente vojnika Oružanih snaga Ruske Federacije koji daju jasan uvid da se Rusija spremala da okupira celu teritoriju Ukrajine". On je takođe rekao da će sve ove informacije biti detaljno proučene i dodati u dosije o dokumentovanim ruskim ratnim zločinima.

Saopštenje o pronađenim dokumentima deo je šireg izveštaja Državne istražne službe, koja je pregledala više od 2.000 hektara oslobođenog grada, evidentirajući štetu i druge dokaze. U rezimeu objavljenom preko društvene mreže Telegram, istražitelji tvrde da su pronašli nekoliko lokacija na kojima su ruske snage mučile civile.

"Prijavljena su najmanje 34 slučaja protivpravnog lišenja slobode i mučenja civila", navodi se u rezimeu.

"Na mestu zločina pronađeni su štapovi, lisice, metalne igle i odeća žrtava sa tragovima krvi. Izvršeno je 29 uviđaja i ekshumirana su tela 23 žrtve, među kojima dvoje dece."

Ruski vojni dokumenti, ako su autentični, dodatno bi podržali zapadne obaveštajne zvaničnike, koji su rekli da je prvobitni plan predsednika Vladimira Putina bio brzi napad na prestonicu Kijev, za koji se nada da će obezglaviti ukrajinsku vojsku i olakšati okupaciju cele teritorije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dragan

pre 2 godine

kakve su ovo ne proverene vesti...za informer bruka....našli dokumenta ...... vi kao da ste CNN

AS

pre 2 godine

AHA, BAŠ SE TAKVI PLANOVI NOSE NA PRVU LINIJU FRONTA.

Vejo

pre 2 godine

Možete da ga duvate Putinu sa sve onim vašim dupeuvlakačem

Sofronije

pre 2 godine

Veću glupšost ne pročitah ni na nova.SS!!! El se takmičite?

Joyce

pre 2 godine

Našli dokumenta za koje tvrde da su Ruska. A pisali ih braća Grim. Alo ima li tamo neko normalan?

Dimitrije

pre 2 godine

Stvarno ste dodirnuli dno. Prenosite idiotsku vest još idiotskijeg Jutarnjeg lista koji prenosi izjavu budale. "važne dokumente vojnika Oružanih snaga Ruske Federacije koji daju jasan uvid da se Rusija spremala da okupira celu teritoriju Ukrajine" koji to vojnik kod sebe ima važna državna dokumenta i još ih ostavlja moronima iz Državne istražne službe Ukrajine. Pa ova glupost koju ste objavili ako je taj moron stvarno ovo izjavio je ravno svim glupostima koje su kojekakvi portparoli NATO izjavljivali od početka krize u SFRJ do danas zajedno

PETAR

pre 2 godine

Cuj ti genijalca fahira-lazova Suhaceva,naso u sumi takve vazne dokumente pa Putin bacio on pronaso da nije komicno ko Zelenovski,bilo bi smesno ,oni znaju svaki korak rusa i prepustili jednu trecinu ukraine a bice jos osvajanja rusa ,a potom apetita poljaka,madara,rumuna i zbogom UKRAINE

ratko

pre 2 godine

joj jel moguce da neko pise ovakve gluposti ,dajte budite ozbiljni novinari

Branislav

pre 2 godine

Pa zar I vi iz informera prihvatate ukronacisticku propaganda...

Čarapan

pre 2 godine

To mora da je ostalo nekom Ruskom generalu dok je brisao d.....e usled nedostatka toalet papira

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija