• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/heute.at

25.04.2024

08:26

Austrijska policija traga za ovim čovekom! Marinković vođa bande prevaranta i pljačkaša, koja je otela milione

Shutterstock, Bečka policija

Vesti

Austrijska policija traga za ovim čovekom! Marinković vođa bande prevaranta i pljačkaša, koja je otela milione

Podeli vest

Bečka policija traga za Martinom Marinkovićem (38) zbog sumnje da se nalazi na čelu bande koja je izvršila milionske pljačke.

Martinović koga mediji nazivaju čovek sa mnogo lica označen je kao vođa balkanskog klana koji "rip dil" šemom vrše pljačke. 

Foto: Polizei.at

Martin Marinković označen za vođu bande prevaranta

 

Kako navode austrijski mediji, policija već tri godine vodi istragu protiv nekoliko osoba zbog višemilionskih pljački, a kako tvrde, u poslednje vreme balkanska mafija, koja se smatra odgovornom za ove prestupe, postaje sve brutalnija.

Tirolska policija je prvi put saznala za bandu u julu 2021. godine, kada su članovi balkanskog klana navodno pretilio žrtvi oružjem. Stvari su postale još gore u avgustu 2021. kada je penzionerka (84) podnela pritužbu jer je navodni agent trebalo da joj pomogne da proda svoju vikendicu. Kada je htela da raskine dogovor, hladnokrvno je opljačkana. Šest meseci kasnije, u februaru 2022. godine, banda je izvršila prevaru u Veroni, kada je od jednog Tirolca lažni agent za nekretnine uzeo oko 50.000 evra provizije za posredovanje u kupovini njegovog stana. Ali na kraju je za stan dobio samo lažni novac.Inače ovaj slučaj je prijavljen skoro godinu dana kasnije. 

U Briselu je ova banda od jednog naivnog prodavca izmamila skoro pola miliona evra, pričom da šeik želi da investira u luksuzne satove. Posle nekoliko sastanaka u različitim zemljama, prevaranti su ukrali više izuzento luksuznih i skupocenih satova, ali i kriptovalutu. 

U martu 2023. prevaranti su obećali da će kupiti kriptovalute od 27-godišnjeg mladića iz Beča gotovinom. Veliko finale se brutalno završilo u Milanu: član bande je, kako se navodi, iznenada izvukao pištolj i hladno naterao muškarce da otkriju svoje lozinke za kripto naloge. Prema navodima policije, ovaj dogovor je takođe prouzrokovao veliku materijalnu štetu.

Austrijska policija sada navodi da je vođa bande Martin Marinković, austrijski državljanin koji je sa svojim kompanjonima do sada opljačkao kako se sumnja preko 2 miliona evra i za njim je raspisana međunarodna poternica.

Policiji trenutno nije poznato gde se nalazi i zato sada bečka policija sada traži pomoć i objavljuje fotografije osumnjičenog po nalogu javnog tužilaštva u Inzbruku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojša

pre 1 nedelju

Običan državljanin Srbije ne može ni zamisliti zlodelo, kriminal, nepočinstvo... koje ovi i ovakvi "ljudi" svakodnevno čine a sve u cilju enormnog bogaćenja. Kako bi inače uglavnom neobrazovani neradnici pravili hiljade i desetine hiljada svadbi od milion evra?

BOGDAN

pre 1 nedelju

KAKAV BRE MARTINOVIC CIGO KOJI IZIGRAVA SRBINA.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija