• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.01.2024

16:25

Usmrtio strica macolom pa ga zakopao u šaht! Ubica upućen u ludnicu, jer je neuračunljiv

Shuterstock/Pngwing

Vesti

Usmrtio strica macolom pa ga zakopao u šaht! Ubica upućen u ludnicu, jer je neuračunljiv

Podeli vest

Somborski Viši sud poslao je Srđana Ilića (27) iz Srpskog Miletića, optuženog za svirepo ubistvo strica Branka Ilića (63), na psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa pošto je utvrđeno da je u vreme zločina bio neuračunljiv. Ovo rešenje je postalo pravnosnažno.

Podsetimo, policija je uhapsila Srđana 4. februara prošle godine zbog sumnje da je još u januaru macolom i sekirom ubio strica Branka, čiji je nestanak prijavljen 3. februara, a telo pronađeno tek 11 dana kasnije u šahtu pored kuće. 

Posle jezivog otkrića, šokirani meštani su ispričali da ne pamte da se ikada u njihovom kraju dogodio tako svirep zločin.

- Telo nesrećnog Branka je pronađeno u šahtu, na međi između komšijske kuće i kuće u kojoj je stanovao sa bratancem koji ga je usmrtio, a potom njegovo telo umotao i ubacio unutra. Ne mogu da poverujem da je digao ruku na strica, koji ga je prihvatio kao svoje dete nakon što su mu roditelji umrli. Dao mu je da stanuje na spratu kuće, a on je živeo u prizemlju - rekao je jedan od njih.

Posebno je morbidno, kako su naveli, da je Srđan aktivno učestvovao u potrazi za "nestalim" stricem i glumio zabrinutost:

- Govorio je da je izašao da prošeta i da ga od tada nije video. Nismo bili iznenađeni kada je uhapšen, jer je bio sklon alkoholu i drogama i u selu poznat po krađama. Za razliku od njega, Branko je pomagao svima. Ništa mu nije bilo teško, iako je bio bolešljiv.

Motiv ovog stravičnog ubistva do danas nije rasvetljen. Pretpostavlja se da mu je prethodila svađa, a komšije veruju da je Srđan u tom trenutku bio pijan ili drogiran, a možda i jedno i drugo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija