• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.04.2024

11:38

Anđelković: Ako usvoje rezoluciju o Srebrenici krenuće pokušaj razgradnje Srpske!

Pedja Milosavljević

Politika

Anđelković: Ako usvoje rezoluciju o Srebrenici krenuće pokušaj razgradnje Srpske!

Podeli vest

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća KiM Zoran Anđelković ocenio je danas da bi, ukoliko u UN bude usvojena rezolucija o Srebrenici, krenuo pokušaj razgradnje Republike Srpske i da bi na Saboru srpskog naroda trebalo pokazati jedinstvo srpskog naroda, ojačati veze između Republike Srpske i Srbije.

Ako bude usvojena rezolucija, treba ojačati veze između Republike Srpske i Srbije i vratiti se na pitanja koja su ranije bila na dnevnom redu, jedinstvo jezika, pisma, povezivanje ekonomije i svega što učvršćuje teritoriju i građane u RS i Srbiji, rekao je Anđelković za Tanjug.

- Videli ste da i bez te rezolucije se čini sve da se ukinu sve ingerencije koje RS ima po Dejtonu, a rezolucija će biti iskorišćena da se dalje napada srpski narod i RS - naveo je on.

Prema Anđelkovićevom mišljenju, rezolucija će takođe biti iskorišćena da se mnoge intitucije i ovlašćenja prenose na Sarajevo što, napominje, nije u duhu Dejtona i mora da se spreči jer to čuva srpski narod u RS.

- Samo ako smo jedinstveni, ako zajedno nastupamo i ako ne posmatramo ovo kao neku vrstu problema samo za RS, možemo da očuvamo i srpski narod ali i RS jer je jasno da će iza usvajanja rezolucije krenuti pokušaj razgradnje RS. Videli ste da i bez te rezolucije se čini sve da se ukinu sve ingerencije koje RS ima po Dejtonu, a da će rezolucija biti iskorišćena da se dalje napada srpski narod i RS - naveo je on.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje odlaganje glasanja o prijemu tzv Kosova u Savet Evrope koje će najverovatnije biti 17. maja, Anđelković je rekao da očekuje da Francuska, odnosno francuski predsednik Emanuel Makron na osnovu posete koju je predsednik Vučić imao i objasnio sva pitanja koja su bila sporna, insistira na onim principima ili prvom izveštaju izvestiteljke za prijem tzv. Kosova u SE Dore Bakojani.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Prema njegovim rečima, ukoliko Grčka želi da očuva svoje dostojanstvo, onda je logično da i ona traži da se poštuje prvi izveštaj Dore Bakojani, i insistira na formiranja ZSO i rešavanju pitanje eksproprijacija na severu Kosova.

Kada je reč o izboru nove Vlade Srbije koja mora da bude formirana do 6. maja, Anđelković je izjavio da je na Srpskoj naprednoj stranci (SNS), predsedniku Vučiću i ministru odbrane i mandataru za sastav nove vlade Srbije Milošu Vučeviću da odluče u kom pravcu će Srbija ići i na osnovu toga formirati svoj tim koju će tu politiku da vodi.

Na pitanje šta očekuje od izbora 2. juna i ko i zašto izlazi ili ne izlazi na izbore, Anđelković je rekao da će svi izaći na izbore tamo gde očekuju da mogu da pobede, istakavši da su se u Novom Sadu, kao i u još nekim sredinama, sve političke partije dogovorile da izađu na izbore. 

- Kada je reč o tome šta očekujem od izborne kampanja, danas sam pročitao šta je (Dobrica) Veselinović govorio kao kandidat za gradonačelnika, on bi već danas priznao i genocid u Srebrenici, priznao bi i Kosovo i uveo sankcije Rusiji. To je politika većeg dela ili gotovo celine političkih partija koje se bore za vlast na lokalu. Potpuno sam siguran da takva politika neće porći ni na lokalu - ocenio je on.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Pukovnik Milan Jolović: Srebrenica je bila projekat Nemačke! Tražili su "loše momke", psihopate su namerno infiltrirane u srpsku vojsku da naprave zločin!
Politika

Pukovnik Milan Jolović: Srebrenica je bila projekat Nemačke! Tražili su "loše momke", psihopate su namerno infiltrirane u srpsku vojsku da naprave zločin!

Pukovnik Milan Jolović Legenda, komandat specijalne jedinice "Vukovi sa Drine" koja je bila u sastavu Vojske Republike Srpske govorio je o ratu i zločinu o Srebrenici. Sa snažnim emocijama se seća stravičnih događaja, a za gubitke svojih saboraca u ratu kaže:"Smrt se desi u sekundi, ne znate kako je kad 15 minuta pre smrti s nekim sedite u rovu i jedete mesni narezak iz konzerve, pričate, šalite se, naiđe metak i njega više nema. To su velike traume, zato postoje posttraumatski sindromi od kojih se ljudi sa ratišta teško leče".

29.04.2024

11:08

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19