• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.04.2024

21:10

Dačić u poseti Tanzaniji: Istakao sam interes da se obnove stara prijateljstva i vrlo dobri odnosi sa afričkim narodima i državama (FOTO)

printskrin

Politika

Dačić u poseti Tanzaniji: Istakao sam interes da se obnove stara prijateljstva i vrlo dobri odnosi sa afričkim narodima i državama (FOTO)

Podeli vest

Vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nalazi se u poseti Tanzaniji.

- Danas sam u poseti Tanzaniji, povodom obeležavanja 60. godišnjice ujedinjenja Tanganjike i Zanzibara. Ovu priliku iskoristio sam i da se, u Dar es Salamu, sastanem sa ministrom inostranih poslova Tanzanije Dženaurijem Jusufom Makambom, zajedno sa članovima srpske delegacije, ministrom unutrašnje i spoljne trgovine Tomislavom Momirovićem i Vladimirom Orlićem , narodnim poslanikom. Tokom sastanka, ukazao sam na opredeljenje Srbije da sa Tanzanijom, na temeljima prijateljstva i saradnje, koje su započeli u godinama sticanja tanzanske nezavisnosti, gradi najbolje moguće odnose. U srdačnom razgovoru, istakao sam interes da se obnove stara prijateljstva i vrlo dobri odnosi sa afričkim narodima i državama, a kao potencijalne oblasti saradnje, između ostalih, označio sam obrazovanje, ekonomiju, trgovinu, turizam i poljoprivredu - napisao je Dačić i dodao:

- Preneo sam poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsednici Tanzanije da poseti Srbiju, a i pozvao sam u posetu i svog kolegu ministra Makambu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivica Dačić (@ivica.dacic.rs)




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija