• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

07.05.2024

06:30

Katastrofa Denvera! Bruka u Koloradu, Minesota ponizila Jokića i Nagetse (VIDEO/FOTO)

tanjug/ap

NBA

Katastrofa Denvera! Bruka u Koloradu, Minesota ponizila Jokića i Nagetse (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Minesote demolirali su Denver u drugom meču polufinala Zapadne konferencije NBA lige - 106:80.

Nikola Jokić i društvo bili su apsolutno nemoćni protiv Vukova u "Bol areni". Posle dva meča na svom terenu gube od Minesote sa 2:0, pa su u izuzetno teškoj situaciji pred nastavak serije u Minesoti. Preti im metla!

Denver je doživeo epsku blamažu u svojoj "Bol areni", bio je bespomoćan i bez ikakvog odgovora dok su gosti držali čas košarke. Ne pamti se kada je neka ekipa tako nadigrala Denver i to u Koloradu i kad su Jokić i ekipa bili toliko inferiorni. Tokom treće deonice su Nagetsi bili u minusu čak 32 poena (76:48), totalno su se raspali posle prvih 12 minuta utakmice, pa u nastavku niko nije moglo da im pomogne, pa ni Nikola Jokić. Srpski centar je susret završio sa 16 poena, 16 skokova i osam asistencija, Gordon je sa 20 poena bio najefikasniji u redovima Nagetsa, dok je Džastin Holidej dodao 13 poena. U ekipi Minesote briljirali su Entoni Edvards i Karl Entoni Tauns sa po 27 poena, Rid i Aleksander-Voker su dodali po 14 poena.

 

Foto: tanjug/ap

 

 

Minesota je totalno pregazila Nagetse i to bez Rudija Gobera, koji se dan ranije vratio kući jer mu se devojka porodila. Već na startu meča se videlo da će se ekipa iz Denvera pošteno namučiti da dođe do pobede i egala u seriji u "Bol areni". Nekako su se držali tokom prvih 12 minuta igre pa su bili na minus osam pred košmarnu drugu deonicu, kada su totalno potonuli.

 

 

 

 
Jokić i ekipa potpuno su se raspali u nastavku. Nikola je bio van ritma, stao je Gordon koji je jedini bio raspoložen tokom prvih 12 minuta utakmice, Marej ništa nije mogao da pogodi. S druge strani ni Minesota im granitnom odbranom  nije dala šansu, dok su Tauns i Edvards rešetali kako su hteli, kao da igraju pred svojim navijačima, a ne u Koloradu. Računajući kraj prve deonice Vukovi su napravili seriju 18:0 i pobegli na 20 poena prednosti - 42:22. Do kraja poluvremena su nastavili da gaze nemoćne i zbunjene Nagetse koji nisu imali apsolutno nikakvo rešenje za maestralne goste, pa su drugi deo utakmice dočekali sa čak  minus 26 poena - 61:35.  Nikola je posle prvog dela meča imao samo osam poena, šest skokova i sedam asistencija, pa je jasno u kakvom su stanju bili Nagetsi.

 

 

 

Pokušali su Nagetsi u nastavku da konsoliduju redove, da barem sačuvaju obraz, ali je Minesota tokom treće deonice u jednom momentu imala čak 32 poena viška - 73:41. Mučno je bilo gledati igrače Denvera, ličili su na raštimovan okrestar, dok su Vukovi plesali po terenu. Imali su Nagetsi jedan solidan period tokom treće četvrtine, kada su napravili minis seriju od 8:0, ali je to bilo premalo, kap u moru. Denver je dobio treću deonicu sa 25:21, ali su Nagetsi ipak pred poslednju gubili sa 82:60. Čak 22 poena minusa nije bilo moguće nadoknaditi tokom četvrte četvrtine.

 

 

 

Gosti nisu povlačili ručnu, nastavili su da gaze Jokića i ekipu do kraja, pa su čak i navijači Denvera napuštali "Bol arenu" pre kraja utakmice. Nisu mogli da gledaju bruku ljubimaca, koji su na kraju poraženi su 106:80. Ukoliko nešto radikalno ne promene, Jokić i ekipa bi na gostujućem terenu mogli da budu "počišćeni". Naredni meč se igra za pet dana, a novi poraz Nagetsa praktično bi značio i eliminaciju jer se niko nikada u istoriji NBA lige nije vratio posle zaostatka od 3:0.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12